Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Όχι στη αμβλώσεις εξαιτίας του… Πάσχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναικολόγοι στην Τιμοσοάρα της Ρουμανίας δεν θα πραγματοποιούν επεμβάσεις.

Με αφορμή το Πάσχα που για την Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζεται την προσεχή Κυριακή, περίπου 30 γυναικολόγοι από την Τιμισοάρα, στη δυτική Ρουμανία, αποφάσισαν να σταματήσουν τις αμβλώσεις «για να μην λυπήσουν τον Θεό».

«Δεν κάνουμε εθελούσιες διακοπές κύησης κατά τη διάρκεια των σημαντικών γιορτών, κυρίως κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα Χριστούγεννα, επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να στενοχωρούμε τον Θεό», εξήγησε ο Μάριους Κράινα, γυναικολόγος και διευθυντής του περιφερειακού νοσοκομείου της Τιμισοάρα.

Ο Κράινα εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τον αυξημένο αριθμό αμβλώσεων —περίπου 250 την ημέρα— που γίνονται στη Ρουμανία.

«Εδώ σ' εμάς η άμβλωση θεωρείται μέσο αντισύλληψης, έχουμε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά αμβλώσεων στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι αμβλώσεις ήταν απαγορευμένες επί του καθεστώτος του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου και νομιμοποιήθηκαν το 1990. Τη χρονιά εκείνη καταγράφηκαν 992.000 αμβλώσεις, αριθμός τριπλάσιος από εκείνον των γεννήσεων στη Ρουμανία. Έκτοτε, ο αριθμός τους μειώνεται σταδιακά και το 2012 έπεσε στις 88.000 έναντι 200.000 γεννήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.