Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Έλεγχος μοριοδότησης εκπαιδευτικών για υποχρεωτική μετάταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποστείλουν τα στοιχεία ελέγχου μέχρι 14 Απριλίου Στον έλεγχο της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν αίτηση για υποχρεωτική μετάταξη σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α’) προχωρά το Υπουργείο Παιδείας και για το λόγο αυτό απέστειλε έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δίνοντας τις κατευθυντήριες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Το χρονικά περιθώρια τα οποία θέτει το Υπουργείο Παιδείας είναι ασφυκτικά και θα πρέπει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενεργήσουν γρήγορα ώστε να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία του ελέγχου ηλεκτρονικά μέχρι και τις 14 Απριλίου.

Συγκεκριμένα καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε έλεγχο αλλά και αποστολή των στοιχείων ελέγχου της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς τους οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση υποχρεωτικής μετάταξης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α’) και με βάση τα στοιχεία του προσωπικού τους φακέλου ή των καταχωρισμένων στο E-Datacenter να βεβαιώσουν ως προς την ορθότητα της μοριοδότησης που δηλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα αποστέλλονται τα σχετικά αρχεία ως ακολούθως:

α) σε κάθε Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης το αρχείο των εκπαιδευτικών των οποίων η μετάταξη ανακλήθηκε, καθώς και των εκπαιδευτικών των οποίων η αίτηση δεν ικανοποιήθηκε,

β) σε κάθε Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης το αρχείο των εκπαιδευτικών που έχουν μεταταχθεί σε αυτές ως εκπαιδευτικοί,

γ) στις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης και Β/θμιας Εκπ/σης, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., το αρχείο των εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν σε αυτές σε διοικητικές θέσεις και

δ) στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Τομέων Έρευνας και Τεχνολογίας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς το αρχείο εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν σε υπηρεσίες αρμοδιότητάς της. Ενόψει της δυσκολίας που ενέχει ο έλεγχος τη δεδομένη χρονική στιγμή, επειδή παρήλθε αρκετό διάστημα από την υποβολή των αιτήσεων, παρακαλείσθε να προβείτε στον έλεγχο σύμφωνα με τις κατωτέρω οδηγίες:

Στοιχεία μοριοδότησης

1.1. Ως πραγματικά δεδομένα μοριοδότησης για όλα τα κριτήρια λαμβάνονται αυτά που υπήρχαν κατά την υποβολή των αιτήσεων (14-8-2013 έως και την 23-8-2013). Τα κριτήρια ήταν τα κάτωθι:

α) συνολική προϋπηρεσία,

β) οικογενειακοί λόγοι,

γ) συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν (ΜΣΔ),

δ) κατοχή επιπλέον πτυχίων,

ε) κατοχή μεταπτυχιακών και στ) κατοχή διδακτορικών. Υπενθυμίζουμε ότι η μοριοδότηση των τριών πρώτων κριτηρίων καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 (Α` 45) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, των δε λοιπών κριτηρίων αποτιμάται η κατοχή κάθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ με 5 μονάδες, κάθε μεταπτυχιακού με 7 μονάδες και κάθε διδακτορικού με 14 μονάδες. Αυτονόητο είναι ότι οι μονάδες συνολικής υπηρεσίας και ΜΣΔ υπολογίζονται μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013.

1.2. Διευκρινίσεις: 1) Ο έλεγχος της μοριοδότησης όλων κριτηρίων θα γίνει με βάση τα στοιχεία του φακέλου ανατρέχοντας στην πραγματική αποτύπωση τους κατά την υποβολή της αίτησης.

2) Πτυχία, μεταπτυχιακοί τίτλοι ή διδακτορικά κτηθέντα μετά την ημερομηνία αυτή θεωρούνται ως μη μοριοδοτούμενα.

3) Η διαφοροποίηση των οικογενειακών λόγων (θετική ή αρνητική) μετά την ημερομηνία αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το έγγραφο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.