Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πέθανε γυναίκα 117 ετών στο Περού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απεβίωσε ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στη γη που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα. Η Φιλομένα Ταϊπέ που ζούσε σε ένα χωριό του Περού στην καρδιά των Άνδεων πέθανε σε ηλικία 117 χρόνων. Η Φιλομένα Ταϊπέ γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1897, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέθανε γυναίκα 117 ετών στο Περού

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή με πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί» είχε πει πέρυσι η Φιλομένα, η οποία ποτέ δεν είχε φύγει από το χωριό της με το όνομα Ποκούτο στην επαρχία Χουανκαβελίτσα στα ανατολικά του Περού.

Η υπερ-αιωνόβια γυναίκα έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία έχοντας εννέα παιδιά να θρέψει και όπως είχε πει «εργαζόταν σκληρά για να τα μεγαλώσει». Μόνο τρία από τα παιδιά της επιβίωσαν.

Η γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα που έφερε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη πέθανε την πρωταπριλιά του 2015 σε ηλικία 117 χρόνων. Ωστόσο, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898, και ήταν τρεις μήνες νεότερη από την γηραιά γυναίκα του Περού όπως προκύπτει από τα έγγραφα της ταυτότητας της Φιλομένα Ταϊπέ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.