Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Mοναξιά: Τρόποι να γνωρίσεις καινούργιους φίλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση: Γιατί πολλοί θεωρούν ότι ο άνθρωπος επιλέγει τη μοναξιά; Μπορεί να βγει απ’ αυτό το λούκι;

Απάντηση: Τον άνθρωπο τον οδηγούν στην απομόνωση οι συγκεκριμένες ή οι αόριστες φοβίες.

Το πρόβλημα της μοναξιάς του ξεκινάει, αρχικά, από την έλλειψη διάθεσης να επικοινωνήσει ή να προσφέρει στο συνάνθρωπό του, αλλά και από τον αρνητικό τρόπο που επικοινωνεί. Δηλαδή, δεν έχει μια καλή κουβέντα να πει για κανέναν. Ο μοναχικός άνθρωπος καταπιέζει την ίδια του την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα. Καταδικάζει τον εαυτό του να μην επικοινωνεί με τους άλλους να μην παίρνει και να μην προσφέρει.

Ο άνθρωπος που του αρέσει να δίνει και αντλεί χαρά όταν προσφέρει δεν νιώθει μοναξιά, επειδή πάντοτε θα βρίσκει κάποιον που να θέλει να παίρνει. Δίνει στους άλλους αυτό που έχουν ανάγκη, αυτό που χρειάζονται. Το κυριότερο που χρειάζεται ο καθένας μας είναι η καλή διάθεση και ένα δεκτικό αυτί να μας ακούσει.

Οι περισσότεροι από μας δεν χρειαζόμαστε δώρα ή οτιδήποτε άλλο απ' αυτούς που μας αγαπούν για να νιώθουμε την αγάπη τους. Χρειαζόμαστε μόνο ένα χαμόγελο, μια ευχάριστη κουβέντα. Υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να τον ακούσει κάποιος με κατανόηση και χωρίς να τον κρίνει; Όταν σου αρέσει να προσφέρεις είναι σίγουρο ότι θα βρεις ανθρώπους που θέλουν να δεχτούν την κάθε προσφορά σου. Η συνειδητή σου απόφαση να προσφέρεις λίγο από το χρόνο σου για να κάνεις συντροφιά με κάποιον να του προσφέρεις λίγες ευχάριστες στιγμές, μια ευχάριστη συζήτηση από το τηλέφωνο είναι μερικές λύσεις και η απάντηση για τη μοναξιά.

Ερώτηση: Όταν δεν έχουμε γνωριμίες, με ποιους θα κάνουμε παρέα, πώς θα βρούμε σύντροφο.

Απάντηση: Σήμερα που έχουμε προοδεύσει στις επικοινωνίες, που οι άνθρωποι έχουν πιο εξελιγμένες ιδέες για τη συντροφικότητα σε σχέση με το παρελθόν, είναι πιο εύκολο να κάνουμε γνωριμίες.

Υπάρχουν καθημερινά πάρα πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και μπορείς να πας.

Αλλά υπάρχουν και πολλοί σύλλογοι, ορειβατικοί, χορευτικοί, που παίζουν σκάκι, και τόσοι άλλοι. Δες ποια δραστηριότητα σου αρέσει και εντάξου σε κάποια ομάδα.

Όταν μπεις σε μια ομάδα αυτόματα κάνεις γνωριμίες που είναι στο χέρι σου να τις κάνεις φιλικές.

Αν είσαι σε μικρή πόλη, ψάξε να βρεις ποιος οργανώνει εκδηλώσεις και πήγαινε να τις παρακολουθείς.

Έχω παρατηρήσει στις εκδρομές μου στην ελληνική επαρχία ότι υπάρχουν σύλλογοι γυναικών που ασχολούνται με χειροτεχνήματα, με τυποποίηση παραδοσιακών προϊόντων και άλλες δραστηριότητες.

Αυτό δείχνει ότι σε όποιον αρέσει η παρέα, η συντροφικότητα, βρίσκει τον τρόπο να την έχει.

Ποια είναι η λύση για τη μοναξιά

Αν δεν σου αρέσει η μοναξιά, μπορείς να επιλέξεις κάποιες από τις παρακάτω ιδέες:

-Άνοιξε την ατζέντα σου και πάρε τηλέφωνο κάποιον που χαίρε­σαι όταν μιλάς μαζί του.

-Βάλε τα ρούχα που σε ανεβάζουν και πήγαινε να συναντήσεις φίλους γνωστούς ή συγγενείς που θα περάσεις μαζί τους ευχά­ριστα.

-Πήγαινε να παρακολουθήσεις ομιλίες και διαλέξεις.

-Οργάνωσε μια δραστηριότητα που να σου δίνει χαρά, για παρά­δειγμα χορό, γυμναστική και πρότεινε και σε άλλους ν' ακολου­θήσουν.

- Κάλεσε στο σπίτι σου ανθρώπους που αγαπάς και πρόσφερέ τους τσάι ή γεύμα.

-Κράτησε γύρω σου ανθρώπους που σ’ αγαπούν. Είναι πολύ ση­μαντικό να επιλέγεις να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σ' αγα­πούν και που σε λατρεύουν.

-Κάνε τις συνειδητές επιλογές σου με στόχο τη χαρά και την ευ­τυχία. Τότε ποτέ δεν θα είσαι μόνος/ μόνη.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.