Συνάντηση με την ΟΛΜΕ.
Στους 3.000-4.000 ανέρχονται οι διορισμοί που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης κατά τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι επιθυμεί ένα μόνιμο σύστημα διορισμών και όχι απλά ένα μεταβατικό σύστημα που θα λύνει το πρόβλημα προσωρινά. Το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους του υπουργείου, νομικούς και με συμμετοχή της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Η εν λόγω επιτροπή θα καταλήξει σε προτάσεις, ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί η απόφαση του ΣτΕ την οποία αποκάλυψε το newsbeast.gr. Οι προτάσεις θα πρέπει να συνδυάζουν και την απόφαση του ΣτΕ ώστε να μη γίνονται προσφυγές από εκπαιδευτικούς.
Η ΟΛΜΕ επέμεινε στην πρόταση της να προταχθούν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 καθώς και οι εκπαιδευτικοί που έχουν απομείνει στους πίνακες της 24μηνης και 30μηνης προϋπηρεσίας και οι υπόλοιποι διορισμοί να γίνουν με βάση τη συνολική προϋπηρεσία των αναπληρωτών.
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε στο newsbeast.gr ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία μένει σταθερή στη θέση της για τον τρόπο των διορισμών. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνει το 60-40» δήλωσε ο κ. Κικινής υπογραμμίζοντας ότι ένα σύστημα τύπου ΑΣΕΠ όπου εκτός του βασικού πτυχίου θα προσμετρούνται και διάφορα άλλα όπως μεταπτυχιακά και κοινωνικά κριτήρια θα μας βρει απόλυτα αντίθετους. Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που δημιουργεί νέα δεδομένα ο κ. Κικινής μας ανέφερε ότι μπορεί να βρεθεί νομική λύση.
Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει άμεσα να καταλήξει σε ένα σύστημα διορισμών καθώς τα κενά στα σχολεία θα φθάνουν και ίσως ξεπεράσουν τις 25.000 δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα. Οι 3.000 περίπου διορισμοί που θα γίνουν σε Αθμια και Βθμια θα δώσουν μια «ανάσα» δε θα λύσουν όμως το πρόβλημα.
Ήδη υπάρχουν διάφορα σενάρια για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν υπόψη τους και την απόφαση του ΣτΕ. Όπως έχουμε γράψει ένα από τα σενάρια θέλει ως βασικό κριτήριο την επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας με ενιαίο συντελεστή.
Η προϋπηρεσία δε μπορεί ωστόσο να έχει μεγάλη μοριοδότηση γιατί αν συμβεί αυτό θα επέλθουν μεγάλες ανατροπές στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και αυτό πιθανόν να έρχεται σε σύγκρουση με την απόφαση του ΣτΕ. Τονίζουμε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.