Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

«Το φαγητό δεν φθάνει κάθε μέρα για όλους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι άνθρωποι που περιμένουν με υπομονή κάτω από την τέντα στο προαύλιο της Υπηρεσίας Ασύλου, στη λεωφόρο Κατεχάκη, έχουν ιστορίες με πολλά κοινά σημεία. Προέρχονται από σπαρασσόμενες περιοχές, άφησαν τα πάντα και κοίταξαν προς την Ευρώπη.

Οι περιγραφές τους για το πώς έφθασαν στην Ελλάδα μοιάζουν: ένα μεγάλο ταξίδι, μια βάρκα, ένα ελληνικό νησί. Και ύστερα καταγραφή, νέο ταξίδι για την Αθήνα, τις πλατείες της , τη λεωφόρο Κατεχάκη για την αίτηση ασύλου.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: μόνο προχθές το πρωί καταγράφηκαν στα νησιά του Αιγαίου 350 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το πρόβλημα εξακολουθεί να προκαλεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ότι είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη η αντιπολιτευτική εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών. Για να αποδείξει όμως ότι η κυβέρνηση συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος είπε ότι ιδρύθηκε ειδικό υπουργείο.

Ο Τζαμίλ Κούτι είναι Σύρος. «Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μου είπαν ότι οι Έλληνες βοηθάνε πολύ. Έτσι βρήκα τρόπο και ήρθα πριν από έξι μήνες με βάρκα που μας άφησε στη Μυτιλήνη» λέει. Χθες πήγε μαζί με τέσσερις φίλους του για να του δοθεί άσυλο τριών ετών με τη διαδικασία fast track. «Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση, δεν περίμενα καθόλου. Είχα ραντεβού, ήρθα τρεις ώρες νωρίτερα και τελικά εξυπηρετήθηκα στην ώρα μου».

Η μοναδική ερώτηση που έκανε ήταν που μπορούσε να βρει φαγητό. «Από τους δέκα φίλους μου δουλεύει μόνο ένας, δεν φθάνει για να τρώμε καθημερινά όλοι».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.