Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Χρυσό βραβείο στη... Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας CYBERKID της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία «Καλύτερη εφαρμογή όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» (Best Social and Economic Development App).

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, στο πλαίσιο της τελετής απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το Mobility Forum & Apps Awards 2015 είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση απονομής βραβείων που αφορούν εφαρμογές (applications) στην Ελλάδα. Βασικό μήνυμα των βραβείων είναι η παρακίνηση και η επιβράβευση των ταλαντούχων δημιουργών και καινοτόμων εταιριών και οργανισμών στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή, ενώ προϋπόθεση δεν αποτελεί οι εφαρμογές να είναι ήδη γνωστές στο καταναλωτικό κοινό, αλλά να είναι καινοτόμες και να διαθέτουν τα στοιχεία αυτά που να τους προσδίδουν προοπτική διάκρισης και διάρκειας στην ελληνική αγορά.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχαν στη διοργάνωση με την εφαρμογή CYBERKID, η οποία διακρίθηκε ανάμεσα σε εφαρμογές μεγάλων τραπεζών της Ελλάδας, κορυφαίων ασφαλιστικών φορέων, οργανισμών τηλεπικοινωνιών και δικτύων, και αναγνωρισμένων ιδιωτικών εταιρειών που διαπρέπουν στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού, της ασφάλειας των επικοινωνιών, αλλά και της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή CYBERKID τιμήθηκε με το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη εφαρμογή όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη», όπου βραβεύονται εφαρμογές που συνεισφέρουν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, προσφέροντας λύσεις όσον αφορά την ηλεκτρονική υγεία, καταστάσεις ανάγκης και περιπτώσεις που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και στους τομείς πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες.

To application CYBERKID για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android, δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στόχος της εφαρμογής είναι η προβολή θετικών πλευρών του διαδικτύου, αλλά παράλληλα και η ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.