Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πώς κινούνται οι άνθρωποι που δεν έχουν χρέη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Μπορεί να έχετε καταφέρει να αποπληρώσετε τα χρέη σας, μπορεί όμως και να έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας εμπνεύσει να μάθετε πώς λειτουργούν οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου χρέη.

Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που δεν έχουν χρέη:

1. Δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσέχουν τις χρεώσεις από το γυμναστήριο στην πιστωτική τους κάρτα, κάτι που δεν ισχύει για τους ανθρώπους χωρίς χρέη. Αυτοί παρακολουθούν πολύ στενά τα οικονομικά τους. Είναι λιγότερο πιθανό να αφήσουν να χαθούν χρήματα επειδή για παράδειγμα ξέχασαν να πληρώσουν την πιστωτική τους και μπήκαν τόκοι υπερημερίας.

2. Γνωρίζουν πολύ καλά τις υποθέσεις τους

Οι άνθρωποι χωρίς χρέη κάνουν τη δική τους έρευνα. Μπορεί να έχουν λογιστή, όμως γνωρίζουν λεπτομερώς τις υποθέσεις τους.

3. Προσποιούνται ότι βγάζουν λιγότερα

Ακόμη και αν ήδη χρωστάτε χρήματα, μπορείτε να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση απλά προσποιούμενοι ότι βγάζετε λιγότερα. Φανταστείτε ότι βγάζετε 10% ή 25% ή ακόμη και 50% λιγότερα χρήματα από αυτά που όντως κερδίζετε.

4. Σκέφτονται μακροπρόθεσμα

Όταν το πρόβλημα δεν είναι άμεσο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να σκέφτεστε τα οικονομικά σας μακροπρόθεσμα. Και παρότι θα ήταν ωραία να παίρνατε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, αυτό σίγουρα δε θα βοηθήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σας. Μάλιστα, θα έχετε και το χρόνο να σκεφτείτε αν όντως αξίζει τα λεφτά του ένα πολύ ακριβό ζευγάρι παπούτσια.

5. Δε φοβούνται να ρωτήσουν

Ζητήστε βοήθεια, ζητήστε χαμηλότερα επιτόκια. Οι άνθρωποι που δεν έχουν χρέη, παίρνουν υπό τον έλεγχό τους τα οικονομικά τους και δεν ντρέπονται γι' αυτό.

6. Αποταμιεύουν

Είτε παίρνετε ένα σημαντικό μπόνους από την εταιρεία σας είτε ένα 20αρικο από τη γιαγιά σας, αρχίστε να σκέφτεστε πού θα το αποταμιεύσετε. Αυτό βέβαια ισχύει και για το μισθό σας. Φυσικά και πρέπει να πληρώσετε το νοίκι ή τη δόση του δανείου, όμως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αποταμίευση.

7. Θέτουν στόχους

Είναι ευκολότερο να αποταμιεύσετε χρήματα αν έχετε ένα στόχο, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου.

8. Λένε «όχι»

Μη φοβάστε να πείτε όχι σε κάποιες προσκλήσεις που λαμβάνετε από συνεργάτες ή φίλους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διασκεδάζετε, όμως μπορείτε να προτιμήσετε μία ταβέρνα από ένα πανάκριβο εστιατόριο, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας έχει τελειώσει.

9. Ξέρουν την αξία του χρήματος

Προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε κυρίως ρευστό ώστε να γνωρίζετε την αξία του χρήματος.

10. Δίνουν περισσότερη αξία στην εμπειρία σε σχέση με τα πράγματα

Οι άνθρωποι που δεν έχουν χρέη δεν επικεντρώνονται σε πράγματα, αλλά περισσότερο σε εμπειρίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.