Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σε ετοιμότητα οι φορείς για την αντιπυρική περίοδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθαρισμός του Σέιχ Σου ενόψει του καλοκαιριού.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωράει σε καθαρισμού του δάσους του Σέιχ Σου, από αυτοφυή βλάστηση και απορρίμματα, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει το σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης από το ενδεχόμενο πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού.

Σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο, τονίστηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Ψαρρά, κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο καθαρίστηκαν, με εργολαβία, περίπου 160 στρέμματα από την αυτοφυή βλάστηση σε περιοχές του Σέιχ Σου αλλά και στο άλσος των λουτρών Θέρμης.

«Φέτος θα καθαριστούν περισσότερα στρέμματα διότι ο δήμος προμηθεύτηκε έναν ελκυστήρα με καταστροφέα και στελεχοκόπτη. Θα μεριμνήσει επίσης για τον τμηματικό καθαρισμό του δάσους του Σέιχ Σου από απορρίμματα, με τη συνδρομή εθελοντικών ομάδων» είπε στη συνεδρίαση ο κ. Παππάς.

Στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, ο οποίος ανέφερε πως το περασμένο καλοκαίρι δεν εκδηλώθηκαν πυρκαγιές εντός του Σέιχ Σου.

Σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία, κατά την αντιπυρική περίοδο του 2014 σημειώθηκαν 141 συμβάντα αγροτοδασικών πυρκαγιών (μείωση κατά 55,2% σε σχέση με το 2013 που ήταν 315 συμβάντα), ενώ κάηκαν 1412,0 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων (μείωση περίπου 79,1% καθώς το 2013 ήταν 6781,3 στρέμματα).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της αστυνομίας, του δασαρχείου, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Μακεδονίας - Θράκης, εθελοντικές ομάδες αλλά και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.