Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κρίθηκε αθώος μετά από 30 χρόνια φυλάκισης...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλα τα χρόνια βρισκόταν σε πτέρυγα θανατοποινιτών χωρίς απτά αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά τον εγκλεισμό του στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στην φυλακή της Αλαμπάμα, ο αμερικανός Άντονι Ρέι Χίντον, κατάφερε να αποφυλακιστεί όταν δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε πως δεν είχε διαπράξει τους δύο φόνους για τους οποίους κρατούνταν έγκλειστος όλα αυτά τα χρόνια.

Κρίθηκε αθώος μετά από 30 χρόνια φυλάκισης...

Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ τους και συγγενείς του, βρέθηκαν έξω από τη φυλακή για να τον υποδεχθούν. Μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο 58χρονος σήμερα Χίντονο, δήλωσε πως ο ήλιος λάμπει και πάλι ενώ συμπλήρωσε πως «αυτή είναι η απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη. Όλοι εσείς που με φωτογραφίζετε θέλω να ξέρετε ότι υπάρχει Θεός».

Κατόπι της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου στην κομητεία Τζέφερσον, ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο Χίντον ο οποίος είναι αφροαμερικανός, χρεώθηκε με δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του.



Ο 58χρονος είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας παρόλο που η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Από την εποχή της σύλληψής του, σε ηλικία 29 ετών, υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μια αποθήκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP), η περίπτωση του 58χρονου Χίντον, είναι η 152η καταδικασμένου σε θάνατο που τελικά απαλλάσσεται των κατηγοριών, από το 1973 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη μέσα στο 2015. Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχτηκε μεν αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του....


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.