Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μωρό γεννήθηκε χωρίς μύτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Eli Thompson γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Ο μικρούλης γεννήθηκε χωρίς μύτη λόγω μίας σπάνιας δυσμορφίας που επηρεάζει 1 στα 197 εκατομμύρια μωρά.

Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό στον ιατρικό χώρο ως αρρινία.



Οι γονείς του Eli, Brandi McGlathery και Troy Thompson, αλλά και ο γιατρός που παρακολουθούσε τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς ο υπέρηχος δεν είχε δείξει κάτι ανησυχητικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αφότου το μωρό γεννήθηκε, οι γιατροί τοποθέτησαν στο νεογέννητο μωρό μάσκα οξυγόνου για να μπορεί να αναπνέει κανονικά από το στόμα.



Η απουσία μύτης συνεπάγεται αναπόφευκτα δυσκολίες στην αναπνοή και την κατάποση, έχουν καταγραφεί όμως περιπτώσεις ατόμων με αρρινία που κατάφεραν να φτάσουν ως την ενηλικίωση.

Πέντε ημέρες μετά τη γέννησή του, ο Eli υποβλήθηκε σε τραχειοτομή ώστε να μπορεί να αναπνέει με μεγαλύτερη ευκολία. Δεν αναμένεται να υποβληθεί σε επεμβάσεις αποκατάστασης έως ότου φτάσει στην εφηβεία – η αρρινία επηρεάζει επίσης τη λειτουργία της υπόφυσης, του αδένα που συνθέτει και απελευθερώνει αρκετές από τις ορμόνες της εφηβικής ζωής.



«Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να επέμβουμε», είπε η McGlathery. «Μέχρι την ημέρα που θα θελήσει ο ίδιος να αποκτήσει μία μύτη, εμείς δεν θα θέλαμε να τον αγγίξουμε».



Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.