Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Δεσμεύσεις για αφορολόγητο 12.000 ευρώ και αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βαρουφάκης-Βαλαβάνη φέρνουν νέο φορολογικό σύστημα το δεύτερο εξάμηνο.

Παρά τις δυσκολίες που συναντά στην διαπραγμάτευση η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε και να μην παρεκκλίνει από όσα ανακοίνωσε πριν την 25η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. «Θα επιστρέψει το αφορολόγητο», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στη Βουλή την εβδομάδα που μας πέρασε. Υπενθύμισε δε τις δεσμεύσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, όταν είχε πει πως το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα διαμορφωθεί το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. «Στο νέο φορολογικό σύστημα θα θεσμοθετηθεί το αφορολόγητο όριο και η ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις. Αυτό υποσχεθήκαμε, αυτό θα πράξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα, όπως διευκρινίζει η Νάντια Βαλαβάνη, εντός του έτους θα αντικατασταθεί και ο ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, στον οποίο θα επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια για την πρώτη κατοικία.

Τις μεγάλες αλλαγές στην φορολόγηση των ακινήτων φέρνει το αφορολόγητο όριο που θα είναι ατομικό. Σύμφωνα με τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, θα υπάρχει αφορολόγητο όριο που θα είναι ατομικό. Έτσι η θέσπιση του αφορολόγητου ορίου στις 50.000 ευρώ σημαίνει πως δεν θα πληρώσουν φόρο 2.780.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν πληρώσει ΕΝΦΙΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Με βάση μάλιστα το γεγονός ότι το αφορολόγητο των 50.000 ευρώ είναι ατομικό πολλοί θα είναι εκείνοι που θα απαλλαγούν από τον φόρο ακινήτων για περιουσία ως και 100.000 ευρώ, δηλαδή ο αριθμός εκείνων που μπορούν να απαλλαγούν αυξάνεται ακόμη περισσότερο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.