Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Άλλο ένα παιδί του πολέμου που παραδίδεται στον φωτογράφο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός κοριτσιού που σήκωνε τα χέρια ψηλά στη θέα του φωτογραφικού φακού, και έκανε τον γύρο του κόσμου συγκινώντας τη διεθνή κοινή γνώμη, άλλο ένα κοριτσάκι παραδόθηκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη συγκλονιστική φωτογραφία του Οσμάν Σαριγκλί που απεικόνιζε ένα 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, το οποίο παραδιδόταν στη θέα του φωτογραφικού φακού.



Ένας εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού δημοσιοποίησε φωτογραφίες ενός μικρού, ξυπόλητου κοριτσιού - επίσης 4 ετών - που σηκώνει τα χέρια ψηλά, πιστεύοντας ότι ο φωτογραφικός φακός είναι… όπλο στα χέρια ενός αγνώστου, για εκείνη, με το οποίο τη σημαδεύει.



Το μικρό κορίτσι φωτογραφήθηκε σε ένα κέντρο μεταναστών στην Ιορδανία, με δάκρυα στα μάτια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού που πήρε τη φωτογραφία τον Νοέμβριο δεν κατάλαβε πόσο σοκαρισμένο ήταν το μικρό κορίτσι, μέχρι τη στιγμή που επεξεργάστηκε τη φωτογραφία.



Τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι το κορίτσι ήταν ξυπόλητο και σήκωνε τα χέρια της ψηλά, παραδιδόμενη και αυτή στον φωτογραφικό φακό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.