Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Επί τάπητος θέματα νομιμότητας ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Προεδρείου ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Εργασίας.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη. Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ Παρατηρήθηκε σύμπτωση απόψεων σε όλα σχεδόν τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό πως οι εκπρόσωποι του Υπουργείου παρουσίασαν επεξεργασμένες θέσεις στα ζητήματα που τέθηκαν.

Πιο αναλυτικά η εκτενής συζήτηση επικεντρώθηκε σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ στα εξής:

Ιδιωτικά σχολεία

Για τα ιδιωτικά σχολεία οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν τα ακόλουθα θέματα:
α) Την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής αποδοχών
β) Των απλήρωτων υπερωριών για πλήθος δραστηριοτήτων
γ) Της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας
δ) Της αναγκαιότητας για στενό έλεγχο των σχολείων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές

Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Για τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τέθηκαν τα ζητήματα της αναγκαιότητας του ελέγχου λειτουργίας τους, της ανασφάλιστης εργασίας και των τραγικών εργασιακών σχέσεων. Εθίγη ιδιαίτερα το ζήτημα των ΣΣΕ, ιδίως της μεσαιωνικής σύμβασης στο χώρο των ΚΞΓ που υπέγραψε το κίτρινο ψευδοσωματείο με τους εργοδότες και προβλέπει αμοιβή 2,92 ευρώ την ώρα.

ΚΕΚ

Διεξοδική συζήτηση έγινε για το πάρτι διαφθοράς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ΚΕΚ όπου επιτήδειοι (συχνά άμεσα εμπλεκόμενοι με την προηγούμενη πολιτική εξουσία) κατασπαταλούσαν την κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τονίστηκε η ανάγκη κάθαρσης στο χώρο της πιστοποίησης και της κατάρτισης.

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες για να παταχθούν φαινόμενα ανομίας, για να αυστηροποιηθούν και να ενταντικοποιηθούν οι έλεγχοι σε ιδιωτικά σχολεία και για να μπει τάξη στο χώρο των φροντιστηρίων και των ΚΞΓ.

Τέλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι ήδη έχει αρχίσει έλεγχος για το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της διαφθοράς στα ΚΕΚ.


 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.