Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Χαμόγελα ευτυχίας στο «Όραμα Ελπίδας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση σε ένα αγοράκι που σώθηκε.

Τον πρώτο καρπό απέδωσε η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», καθώς από τη λίστα εθελοντών δοτών που ξεπέρασε τους 11.500, βρέθηκε πριν από λίγο καιρό ο πρώτος συμβατός δότης.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» και πρέσβης καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, Μαριάννα Β. Βαρδινογιαάνη ανακοίνωσε ότι ήδη μια συμβατή δότρια, νέα γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών με τη δωρεά της κατάφερε να σώσει ένα αγόρι, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Πριν κλείσει χρόνο η τράπεζά μας, ήρθε αυτό το σημαντικό γεγονός που δίνει μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας. Η δότρια με μεγάλη χαρά έδωσε μόσχευμα και πριν από λίγες εβδομάδες έγινε η μεταμόσχευση. Σήμερα, το αγοράκι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και είναι καλά» τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη η οποία συμπλήρωσε ότι η δότρια έδωσε ζωή σ ένα παιδί το οποίο στηριζόταν μόνο στη δική της καλή πρόθεση και ευαισθησία.

«Μας δώσατε την ελπίδα της ίδιας της ζωής, τη χαρά ότι οι άνθρωποι νοιάζονται για τους άλλους και την ηρεμία να γνωρίζουμε ότι το παιδι μας έχει μέλλον» είπε η μητέρα του λήπτη.

Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματική ατμόσφαιρα ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε να στηρίξει την προσπάθεια της τράπεζας ώστε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 150.000 εθελοντές δότες. Μάλιστα, αφού χαραχτήρισε το έργο που γίνεται «ουσίας για την αξία της ζωής των παιδιών», αποκάλυψε ότι με ειδική τροπολογία θα ζητήσει να καθιερωθεί υποχρεωτικά η κοινωνική διαφήμιση σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, όχι μόνο στη δημόσια αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση.

Στη νέα καμπάνια ενημέρωσης για να αυξηθεί ο αριθμός των δοτών, το πρόσωπο που στέλνει το μήνυμα, είναι αυτό του γνωστού τραγουδιστή Σάκη Ρουβά ο οποίος τόνισε οτι «στόχος είναι όλα τα παιδιά να βρούν την ελπίδα και να γίνουν καλά».

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Πίστη», μιλώντας για την πρώτη μεταμόσχευση από Έλληνα δότη ο οποίος βρέθηκε μέσα από την τράπεζα, φανερά συγκινημένος σχολίασε: «Έχουμε δύο μανάδες. Τη μητέρα που γέννησε αυτό το αγόρι και τη δότρια τη γυναίκα που το ανέστησε».

Η διαδικασία για να γίνεις μέλος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», είναι απλή. Απαιτείται ελάχιστος από το χρόνο μας, λίγο σάλιο για τις γενετικές πληροφορίες και μια υπεύθυνη δήλωση. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2107775615-6.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.