Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ζαχαρούχα ποτά και υπέρταση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης έως και κατά 70%.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών, όπως τα αναψυκτικά και οι χυμοί, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Cardiology, εκτός από τα παραπανίσια κιλά, τα ζαχαρούχα ποτά οδηγούν ακόμη και σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Όπως υποστηρίζει ο Dr Aaqib Habib Malik από το νοσοκομείο Griffin στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και οι συνεργάτες του, υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ποτών που περιέχουν ζάχαρη και στην εμφάνιση αρτηριακής πίεσης.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του αναθεώρησαν 12 έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 410.000 άτομα, για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Ανακάλυψαν ότι όλες οι έρευνες κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα, αποκαλύπτοντας ότι όσοι καταναλώνουν ζαχαρούχα ποτά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο –της τάξεως του 26 έως 70%- να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, σε σχέση με όσους δεν πίνουν τέτοια ποτά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dailyRx News οι έφηβοι που πίνουν τρία ή και περισσότερα ζαχαρούχα ποτά την ημέρα, είναι 87% πιο πιθανό να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι ειδικοί αναφέρουν ακόμη ότι τα ζαχαρούχα ποτά σχετίζονται και με την εμφάνιση διαβήτη, παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών ασθενειών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.