Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: Μείωση συμμετοχής των ασφαλισμένων στο φάρμακο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ως στόχο τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, καθώς και ριζικές αλλαγές από τον Ιούνιο στο σύστημα των ραντεβού, έχει θέσει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο Mega o υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι θα προβλέπεται η συμμετοχή στο φάρμακο ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%» σημείωσε και στη συνέχεια επιτέθηκε στους προκατόχους του: «Πριν από πέντε χρόνια η συμμετοχή ήταν στο 12% και πλέον έχει φτάσει στο 34% κατά μέσο όρο. Ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό αυτό οι βιομηχανίες μέσω clawback; (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών). Το φορτώσανε όμως στον κόσμο».

Σχετικά με τα ραντεβού, είπε ότι «από τον Ιούνιο το σύστημα των ραντεβού, θα γίνεται μέσω ίντερνετ και ο πολίτης θα απαλλαγεί από τα κόστη που υφίσταται. Ολοκληρώνεται ο φάκελος ασθενούς. «Πάμε να νοικοκυρέψουμε τις στρεβλώσεις» σημείωσε.

«Προτιμάμε να πάμε σπίτια μας παρά να είμαστε υποτακτικοί. Όλη η Ευρώπη καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχει προοπτική με λιτότητα» πρόσθεσε. Ακόμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.