Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Επιθετικό παιδί: 4 τρόποι να το ηρεμείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η επιθετικότητα αποτελεί φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού. Συχνά, τραβάνε τα παιχνίδια των φίλων τους, χτυπούν, κλοτσούν ή ουρλιάζουν. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για απλό φόβο, για πρόκληση προσοχής, για ζήλεια ή για αντίδραση σε νέες, άγνωστες καταστάσεις.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, για να μπορέσετε να τα βάλετε… στον ίσιο δρόμο μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

-Άμεση αντίδραση. Μην περιμένετε να χτυπήσει για τρίτη φορά το άλλο παιδάκι για να επέμβετε. Πάρτε το από το χέρι και εξηγήστε του ήρεμα ότι για την κακή του συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες και ότι κάθε φορά που φέρεται έτσι θα στερείται τη χαρά του παιχνιδιού. Δώστε του το καλό παράδειγμα συγκρατώντας το θυμό σας.

-Ενθάρρυνση υπευθυνότητας. Αν έσπασε ή χάλασε ένα αντικείμενο που άνηκε σε κάποιο άλλο παιδάκι, τότε θα πρέπει να φροντίσει να το φτιάξει και να ζητήσει συγγνώμη. Μάθετέ του ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τιμωρία αλλά φυσική συνέπεια της πράξης του.

-Επιβράβευση. Αντί να το επιπλήττετε μόνο για τις αταξίες, φροντίστε να το επιβραβεύετε για τη σωστή του συμπεριφορά. Κρατήστε ημερολόγιο στο ψυγείο, όπου θα καταγράφετε τις φορές που συμπεριφέρθηκε άψογα. Ένα παγωτό ή το αγαπημένο του φαγητό θα είναι η ανταμοιβή του.

-Βοήθεια ειδικού. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό αν η συμπεριφορά του παιδιού σας είναι συχνά υπερβολικά βίαιη και απότομη.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.