Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στο τραπέζι η εξόφληση των δεδουλευμένων στα πληρώματα της ΝΕΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Δρίτσα με ΠΝΟ.

Το θέμα της εξόφλησης των οφειλών δεδουλευμένων στα πληρώματα της ΝΕΛ εξετάστηκε σε νέα συνάντηση που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και με τη συμμετοχή ναυτικών.

Σύμφωνα την Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι το ποσόν που εκταμιεύτηκε από μισθώματα εκτέλεσης άγονων γραμμών προς την εταιρεία ήταν 287.000 ευρώ, ενώ η ΝΕΛ κατέβαλε προς τους απλήρωτους Ναυτικούς μόνο τις 120.000 ευρώ.

Επίσης, οι απλήρωτοι ναυτικοί με τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας όπου είχαν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ Γιάννη Αβραντίνη.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταβάλει στους απλήρωτους ναυτικούς 400 περίπου ευρώ στον καθένα.

Εξάλλου, η ΝΕΛ έχει ζητήσει την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την άγονη γραμμή του Βόρειου Αιγαίου, από όπου είχε κηρυχτεί έκπτωτη με απόφαση του προηγούμενου υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ερώτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις κατέθεσε στη Βουλή ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Για σημάδια κατάρρευσης που εμφανίζει σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση σε πολλές περιοχές της χώρας έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην ερώτησή του, σημειώνει ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους νησιωτικών περιοχών ζωτικό συγκοινωνιακό αγαθό, που διασφαλίζει τόσο την επικοινωνία τους με την υπόλοιπη χώρα, όσο και τη δυνατότητά τους να διακινούν προϊόντα και αγαθά.

«Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η κατάσταση στην ακτοπλοΐα εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης», αναφέρει ο βουλευτής Β' Αθηνών, τονίζοντας ότι ολοένα και περισσότερα πλοία που εκτελούν δρομολογιακές γραμμές με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίες επιδοτούνται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω επίσχεσης εργασίας των πληρωμάτων τους. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές νησιωτικές περιοχές να παραμένουν, ήδη, για μεγάλο χρονικό διάστημα απομονωμένες και η επικοινωνία τους με την υπόλοιπη χώρα να δυσχεραίνεται διαρκώς», σημειώνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.