Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να ξεκινήσει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία στις δέκα γυναίκες βιώνει έντονη κατάθλιψη μετά τη γέννα.

Τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης μπορεί να εμφανιστούν, όχι μόνο μετά τη γέννα, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υποστηρίζουν επιστήμονες.

Μία στις δέκα γυναίκες υποφέρει από συμπτώματα έντονης κατάθλιψης μετά τον ερχομό ενός παιδιού, ενώ σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει σε σοβαρές περιπτώσεις επιλόχειας κατάθλιψης, τα συμπτώματα ξεκινούν λίγο μετά την απόκτηση ενός παιδιού, με τα περισσότερα να μην ανιχνεύονται παρά μόνο έξι μήνες μετά τη γέννα.

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει, ότι σε ακραίες περιπτώσεις, η κατάσταση αυτή αναπτύσσεται ενώ ακόμη μια γυναίκα είναι έγκυος. Σε αυτές τις γυναίκες, η κατάθλιψη είναι πιθανό να είναι πιο «βαθιά» και πιο σοβαρή, συγκριτικά με εκείνες στις οποίες τα συμπτώματα παρατηρούνται μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (UNC) βρήκαν τρία κλινικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση αυτή, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline και είναι τα εξής:

- Η χρονική στιγμή της έναρξης των συμπτωμάτων - αν δηλαδή ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τη γέννηση του παιδιού.

- Η σοβαρότητά των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων σκέψεων αυτοκτονίας, καθώς και ιστορικό από προηγούμενη διαταραχή διάθεσης.

- Το κατά πόσο μια γυναίκα είχε ιατρικές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάθε ένα από αυτά έχει σημαντικές συνέπειες που σχετίζονται με την πρόγνωση μιας γυναίκας και την προσαρμογή των αντίστοιχων θεραπειών για κάθε περίπτωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.