Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Γουατεμάλα: Η ενεργοποίηση του ηφαιστείου Φουέγκο έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ηφαίστειο Φουέγκο στη Γουατεμάλα ενεργοποιήθηκε εκτοξεύοντας μαύρη τέφρα στον ουρανό της χώρας, αναγκάζοντας την τοπική κυβέρνηση να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, καθώς επίσης να εκκενώσει 100 παροικίες κοντά στο ηφαίστειο, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της χώρας Ότο Πέρεζ.



Η ενεργοποίηση του ηφαιστείου που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, υποχρέωσε τις αρχές να ακυρώσουν πολλές πτήσεις από το βασικό διεθνές αεροδρόμιο της πόλης της Γουατεμάλας, καθώς ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έχει καλυφθεί από ηφαιστειακή τέφρα με τα συνεργεία να καταβάλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό του. Το αεροδρόμιο αναμένεται να ανοίξει και πάλι νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Αν και οι αξιωματούχοι της χώρας σημείωσαν στις δηλώσεις τους, ότι το ποσοστό της τέφρας που πέφτει στις κατοικημένες περιοχές είναι μέτριου μεγέθους, εντούτοις κάλεσαν τους κατοίκους να χρησιμοποιούν μάσκες ή βρεγμένα πανιά όταν βγαίνουν έξω, ώστε να προφυλαχθούν από τους επικίνδυνους για την ατομική τους υγεία, ρύπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.