Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Mε προσφυγές απειλούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση παύσης των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησης απολύσεων, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι -με σημερινή ανακοίνωσή τους- υποστηρίζουν ότι η λύση για να σωθεί το έργο είναι μία: "να μην υπάρξει οριστική διακοπή των εργασιών ούτε μία μέρα, με ταυτόχρονη ακύρωση της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων".

Οι εργαζόμενοι διερωτώνται για ποιο έργο μιλάμε, όταν "τα εργοτάξια είναι κλινικώς νεκρά", η ανάδοχος κοινοπραξία βρίσκεται σε διαδικασία άμεσης απόλυσης του συνόλου των εργαζομένων και πιέζει απειλώντας με αποχώρηση, ενώ και ο κύριος του έργου προσπαθεί από την πλευρά του να επιβάλει τις αποφάσεις του.

"Χρήματα ακόμη υπάρχουν. Έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό υπάρχει, κανένας δεν έχει δικαίωμα να διακόψει το έργο με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις του" υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και των σωματείων Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό (ΣΕΜΘΚΤ) και Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΜΘ).

Την ίδια ώρα, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, η Ε.Ε. ξεκάθαρα πλέον δηλώνει πως η χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης αρχίζει να κινδυνεύει σε περίπτωση διακοπής του έργου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.