Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Έτος Τσιτσάνη» το 2015

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Mε αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση και τα 31 από τον θάνατό του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και τα 31 από τον θάνατό του (γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημέρα), ανακήρυξε σήμερα σε πανηγυρική εκδήλωση, το έτος 2015 σε «Έτος Τσιτσάνη».

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλο το έτος υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας αποτελούν, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, για τον Δήμο Τρικκαίων, την κορωνίδα της απαραίτητης απόδοσης ένδειξης τιμής και αναγνώρισης στον άνθρωπο που δημιούργησε, καθιέρωσε και ανέδειξε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Μάλιστα, επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ήδη στις παλιές φυλακές Τρικάλων συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Μουσείου Τσιτσάνη, ενός ανθρώπου που, όπως ανέφερε στον λόγο του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει το όνομά του δίπλα από το λήμμα λαϊκό τραγούδι.

Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έμεινε μόνο στην ανακήρυξη αυτή. Ζήτησε, η ίδια ενέργεια να επαναληφθεί και από την ελληνική πολιτεία, δηλαδή να «αγκαλιάσει» το Υπουργείο Πολιτισμού αυτές τις εκδηλώσεις.

Πριν την εκδήλωση, προβλήθηκε ένα 20λεπτο βίντεο, βασισμένο σε ταινία του Κώστα Φέρρη για τα 10χρονα του θανάτου του Τσιτσάνη, με δηλώσεις επώνυμων για τη σπουδαιότητά του.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου, κ. Στέλιος Καραγιώργος, ανέλυσε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.