Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γιατί το iPhone μπορεί να μας κάνει πιο... χαζούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φαίνεται ότι το iPhone επηρεάζει μέχρι και τη νοημοσύνη μας καθώς όταν οι κάτοχοί του το αποχωρίζονται γίνονται πιο...χαζοί. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μιζούρι, οι χρήστες iPhone ήταν καλύτεροι στην συμπλήρωση κουίζ όταν είχαν τα τηλέφωνα μαζί τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν την πίεση του αίματος σε 40 χρήστες iPhone μέσω μιας μανσέτας με ενσωματωμένο μετρητή.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έβαλαν την μανσέτα και άρχισαν να παίζουν ένα παιχνίδι εύρεσης λέξεων, έχοντας μαζί τους τα κινητά. Στη συνέχεια, τους είπαν ότι οι συσκευές μπορεί να δημιουργούν παρεμβολές στα πιεσόμετρα και τους ζητήθηκε να τα αφήσουν και να ξεκινήσουν εκ νέου το παιχνίδι.

Όταν όμως έμειναν χωρίς κινητό διαπιστώθηκε αύξηση των καρδιακών παλμών, αυξημένα επίπεδα πίεσης και αυξημένο άγχος. Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τους ακαδημαϊκούς στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες του iPhone δεν θα πρέπει να αποχωρίζονται τα κινητά τους τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους, πχ κατά τη διάρκεια κρίσιμων meetings.

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ο αποχωρισμός από το iPhone μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση σε πνευματικές εργασίες", αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Russell Clayton.

"Επιπλέον, τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι τα iPhone μπορούν να αποτελέσουν μια προέκταση του εαυτού μας" επισημαίνει ο ίδιος. Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, όταν το αποχωριζόμαστε νιώθουμε ότι χάνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και βιώνουμε μια αρνητική κατάσταση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.