Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εκβίαζαν γιατρό ζητώντας 500.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπόθεση εκβίασης σε βάρος 46χρονου γιατρού, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από διερεύνηση καταγγελίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 36χρονος αγρότης καθώς και μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για άμεση συνέργεια σε εκβίαση, ενώ εμπλέκεται και ένας 52χρονος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014 ως τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο 36χρονος απαίτησε κατ΄επανάληψη το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ απειλώντας τηλεφωνικά τον καταγγέλοντα για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, μετακυλύοντας την υποχρέωση αποπληρωμής δανείου, το οποίο είχε χορηγήσει στον 52χρονο συνεργό του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία:
• ο γιατρός, κατά το έτος 2008 πούλησε ένα πλοίο ιδιοκτησίας του σε ναυτιλιακή εταιρεία, έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου.
• Η εταιρεία αδυνατώντας να αποπληρώσει εξολοκλήρου το τίμημα, ναύλωσε το πλοίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2013, στην εταιρεία του 52χρονου επιχειρηματία, αντί του ποσού των 60.000 ευρώ.
• ο εκμισθωτής για να καλύψει την οικονομική υποχρέωση έναντι της ναυτικής εταιρείας, φέρεται να δανείστηκε το ποσό των 100.000 ευρώ από τον 36χρονο δράστη.
• Ο φερόμενος δανειστής (36χρονος) πληροφορούμενος δήθεν οικονομική ευρωστία του γιατρού και αντιλαμβανόμενος αδυναμία εξόφλησης του δανείου από τον 52χρονο επιχειρηματία, αξίωσε, αυθαίρετα, από τον καταγγέλλοντα πενταπλάσιο ποσό.

Αρχές του τρέχοντος μήνα μάλιστα, ο 36χρονος φυσικός αυτουργός, συνοδευόμενος από τον 52χρονο επιχειρηματία και την 26χρονη συνεργό του, μετέβη στον χώρο εργασίας του γιατρού, όπου απαίτησε εκ νέου εκβιαστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

Μετά από αλλεπάλληλες μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να τους καταβληθεί τμηματικά η υποτιθέμενη οφειλή, αρχής γενομένης από το ποσό των 100.000 ευρώ, το οποίο ο παθών υποχρεώθηκε να παραδώσει στο πλαίσιο προσυμφωνηθείσας συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 36χρονος δράστης, ο οποίος παρέλαβε το αιτούμενο ποσό, αλλά και η 26χρονη, η οποία επιτηρούσε το σημείο συνάντησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.