Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το Υπουργείο Παιδείας για αποσπάσεις σε Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου αποσπάστηκαν 9 εκπαιδευτικοί.

«Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 6 του Ν2740/1999. Οι εν λόγω αποσπάσεις πραγματοποιούνται με Υπουργική Απόφαση, ύστερα από τη γνώμη του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται μετά από εισήγηση του Προέδρου Δ.Ε. της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.3 του άρθρου 25 του Ν3476/2006».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Αυγενάκη για το αν προτίθεται ο υπουργός να κάνει δεκτές τις αιτήσεις θεραπείας για απόσπαση κάποιων εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία της ακαδημίας.

Μετά από ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός γνωστοποιεί ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, σύμφωνα με τις διατάξεις και την προβλεπόμενη διαδικασία, με την αριθμ. Πρωτ. Φ200/54/140483/Β2/05.06.2014 έχουν ήδη αποσπαστεί στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης 7 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και δυο εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας για την παροχή διοικητικού έργου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη την αδήριτη ανάγκη ικανοποίησης των εκπαιδευτικών αναγκών και κάλυψης των κενών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι στη γνώμη του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου, όπως εκφράστηκε στα Πρακτικά της 8ης/2014 συνεδρίασής του, περιλαμβάνονται μόνο οι προαναφερόμενοι 9 εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη αποσπαστεί στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Ο κ. Αυγενάκης στην ερώτηση του παρουσίαζε και αριθμητικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μαθημάτων των δυο Προγραμμάτων Σπουδών της Ακαδημίας ανέρχεται σε 210, τα οποία δεν είναι δυνατόν να διδαχθούν με 7 μέλη Διδακτικού Προσωπικού και με 7 αποσπασμένους καθηγητές. Επιπλέον το σύνολο των φοιτητών-τριων πλην των επί πτυχίων είναι 284 και οι νέοι επιτυχόντες για εγγραφή – φοίτηση ανέρχονται σε 142. Στην Ακαδημία δεν υπηρετεί κανένας διοικητικός υπάλληλος μόνιμος ή συμβασιούχος παρ’ όλες τις πολλαπλές ανάγκες της Γραμματείας τις θεραπεύουν οι αποσπασμένοι και τα μέλη διδακτικού προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.