Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το πρόγραμμα HAARP και η «σκοτεινή» δράση του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να μην προκάλεσε τους τελευταίους τυφώνες, δεν είναι ωστόσο εντελώς «αθώο».

Σε ολόκληρη την ιστορία της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας κανένα πρόγραμμα δεν έχει επιφέρει τέτοιο συνωμοσιολογικό πυρετό όσο το διαβόητο High Frequency Active Auroral Research Program, γνωστό ως HAARP.

Έχει ενοχοποιηθεί για μια σειρά από δεινά και καταστροφές, από την πρόκληση των τυφώνων Κατρίνα και Σάντι μέχρι και την υπερθέρμανση του πλανήτη!

Κι ενώ ο επιστημονικός προσανατολισμός του προγράμματος είναι γνωστός και φιλόδοξος, η υπόθεση έμελλε να πάρει και πάλι μια άσχημη τροπή, κι αυτό χάρη στον ηλικιωμένο φυσικό Alfred Wong.

Ο συνταξιούχος επιστήμονας ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του HAARP, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του προγράμματος για τις έρευνές του στην ιονόσφαιρα. Ταυτόχρονα βέβαια ήταν και κομματάκι απατεωνίσκος, χρεώνοντας στην Darpa και το υπουργείο Εσωτερικών μια σειρά από πλαστά τιμολόγια. Εντελώς πρόσφατα μάλιστα, ο Wong ήρθε σε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση αναγκαζόμενος να πληρώσει 1,7 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή που δήλωσε ένοχος για μια σειρά ακόμα από οικονομικά αδικήματα.

Βεβαίως, δεν κράτησε το στόμα του κλειστό για το HAARP, με τον κόσμο να πληροφορείται άλλη μια περίεργη υπόθεση που αφορά στα πεπραγμένα του διαβόητου προγράμματος...

Το ιστορικό



Το πρόγραμμα HAARP εγκαινιάστηκε στα ψυχροπολεμικά χρόνια ως ερευνητική πλατφόρμα για να μπορούν οι φυσικοί να μελετήσουν καλύτερα την ιονόσφαιρα: πρόκειται για διάταξη που βομβαρδίζει την ιονόσφαιρα με εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων. Αν κατασκευάσετε αυτή τη διάταξη των RF κεραιών στην απομονωμένη Αλάσκα, είπαν οι επιστήμονες στο Πεντάγωνο, το HAARP θα μας βοηθήσει καθοριστικά στην κατανόηση της ιονόσφαιρας, χωρίς φυσικά να ιδρώσουν τα αυτιά των επιτελαρχών. Το πρόγραμμα θα κάνει ωστόσο και κάτι άλλο, σημείωσαν με νόημα οι επιστήμονες κάνοντας το Πεντάγωνο να τεντώσει τα αυτιά του: θα «ψήνει» τους εισερχόμενους σοβιετικούς πυραύλους και θα κατασκοπεύει τα υπόγεια καταφύγια!

Έτερος μάλιστα φυσικός, που εργαζόταν για τον πετρελαϊκό όμιλο της Arco, άφησε να εννοηθεί ότι το HAARP θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για τον έλεγχο των τυφώνων, μετατρέποντας τα καιρικά στοιχεία σε όπλα. Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που θα χρησιμοποιούταν το φυσικό αέριο της Arco ως ηλεκτροδοτική πηγή.

Το Πεντάγωνο δεν πείστηκε αρχικά και η κοινότητα των επιστημόνων στράφηκε στον γερουσιαστή της Αλάσκα Ted Stevens για χρηματοδότηση, ο οποίος συμφώνησε στην εκταμίευση ενός πενιχρού -για τους φιλόδοξους στόχους του HAARP- κυβερνητικού κονδυλίου.

Με τη βοήθεια του Stevens ωστόσο το HAARP πράγματι κατασκευάστηκε, με τους φυσικούς να ξεκινούν επιτέλους την καινοτόμα ερευνητική δραστηριότητα της ιονόσφαιρας. Οι ιδέες βέβαια για την ενδεχόμενη στρατιωτική χρήση του HAARP δεν εγκαταλείφθηκαν ποτέ, και από δω αρχίζει η ιστορία μας...

Το χρονικό της υπόθεσης



Είπαμε, όλες οι φυσικές καταστροφές του πλανήτη, από τον σεισμό της Αϊτής μέχρι και τους σφοδρούς τυφώνες που έπληξαν τελευταία τις ΗΠΑ, έχουν αποδοθεί στις σκοτεινές δυνάμεις χειρισμού των καιρικών στοιχείων του HAARP, την ίδια ώρα που πολυάριθμοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η διάταξη των κεραιών της Αλάσκα επηρεάζει ακόμα και τα μυαλά τους!

Ο Wong συνέχισε απερίσπαστος την ερευνητική του δουλειά στο HAARP και τις γειτονικές εγκαταστάσεις του HIPAS (High Power Auroral Stimulation Observatory), μην έχοντας ιδέα από πού αλλά και γιατί προκύπτουν όλοι αυτοί οι συνωμοσιολογικοί ισχυρισμοί. Ορκιζόταν ότι δεν είχε επίσης ιδέα γιατί ο γερουσιαστής Stevens συνέχιζε να επιμένει ότι το HAARP θα μπορούσε να χειριστεί το βόρειο σέλας (aurora borealis) παράγοντας μια νέα και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας στον πλανήτη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post το 1991, ο διαπρεπής φυσικός ισχυρίζεται: «Υπάρχει ένα ρεύμα που επιπλέει εκεί πάνω και μπορείς να το χειριστείς, παράγοντας μια σειρά κυμάτων, δεν έχω ωστόσο ισχυριστεί ποτέ ότι αυτός είναι ο τρόπος για να φέρεις την ενέργεια στο έδαφος».



Ίσως ο Wong να έλεγε την αλήθεια τότε, η κατάσταση ωστόσο έμελλε να περιπλακεί. Κι αυτό γιατί η Darpa χρηματοδότησε την απόρρητη έρευνα του επιστήμονα (Non-linear Ion Dynamics ή NID) με λίγο λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια. Η έρευνα περιλάμβανε τη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής μιας μπαταρίας από νανοτεχνολογία που θα βασίζεται στην ακτινοβολία που εκπέμπεται από ραδιενεργό ισότοπο.

Το 2005, ο Wong ισχυρίστηκε ότι πούλησε στην αμερικανική κυβέρνηση εξοπλισμό που βασιζόταν στις έρευνές του, ισχυρισμούς που δεν δέχτηκε ωστόσο το Πεντάγωνο, κατηγορώντας τον για απάτη. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό, καθώς λίγο αργότερα έλαβε χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τη λειτουργία του HIPAS, του γειτονικού ερευνητικού κέντρου του HAARP, με τον Wong να ισχυρίζεται και πάλι ότι τα πειράματά του απέδωσαν καρπούς, τους οποίους εμπιστεύτηκε και αυτή τη φορά στο Πεντάγωνο. Η κυβέρνηση το αρνήθηκε φυσικά και αυτό, κατηγορώντας τον φυσικό για νέα απάτη, η οποία τακτοποιήθηκε με το χρηματικό πρόστιμο του 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων που του επιβλήθηκε για να ξεχαστεί η υπόθεση.



Το ερώτημα που ανακύπτει ωστόσο αβίαστα είναι γιατί το Πεντάγωνο συνέχισε να χρηματοδοτεί τον «απατεωνίσκο» Wong, έχοντας μάλιστα το ιστορικό της πρώτης του απάτης; Χορήγησε 25 εκατομμύρια δολάρια και εμπιστεύτηκε τη διοίκηση του ερευνητικού σταθμού σε έναν άνθρωπο αμφιβόλου ηθικής;

Ένα είναι σίγουρο: τα πεπραγμένα του HAARP συνεχίζουν να περιβάλλονται από σκοτεινές απόπειρες συγκάλυψης, με την τελεσιδικία της υπόθεσης να εκκρεμεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.