Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Έτσι θα γίνεις ένας ευτυχισμένος επαγγελματίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να κάνεις για να είναι, πράγματι, εργασία και χαρά.
Ποιο είναι το χειρότερό σου σε μια δουλειά; Το να ανταγωνίζεσαι με τους συναδέλφους σου για μια προαγωγή ή το να πρέπει να συμφωνείς με όλα με το αφεντικό σου;

Αν κουνάτε αρνητικά το κεφάλι σας και στα παραπάνω, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να γίνεται ανεξάρτητος, να κόψετε δηλαδή τους δεσμούς με εξαρτημένη από κάποια εταιρεία εργασία και να γίνετε το αφεντικό του εαυτού σας.

Κατά μέσο όσο, σύμφωνα με έρευνα που αφορά στη Βρετανία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες εργάζονται 38 ώρες την εβδομάδα και κερδίζει περί τα 57.000 ευρώ το χρόνο. Από τα 31 εκατομμύρια Βρετανών που εργάζονται στη χώρα της Βασίλισας Ελισάβετ και του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένα ποσοστό της τάξης των 4,6 εκατ. είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο καθηγητής Jonathan Sapsed του πανεπιστημίου Μπρίστολ, μελέτησε εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι που έχουν τον εαυτό τους για αφεντικό, είναι πιο ευτυχισμένοι.

«Για πολλούς, αποτελεί ένα ιδανικό lifestyle, ειδικά για όσους εργάζονται σε τομείς, όπως αυτούς της ψηφιακής τεχνολογίας, όπου μπορούν να εργαστούν ακόμα και από το χώρο του σπιτιού τους», αναφέρει ο καθηγητής στους Sunday Times.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.