Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τον γηραιότερο μαθητή στον κόσμο τίμησε η Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ίσως πρόκειται για το μοναδικό doodle της Google που δεν αφορά κάποια επέτειο ή κάποιον διάσημο για το έργο και τις ημέρες του άνθρωπο. Το κινούμενο logo της Google που κυριαρχεί σήμερα στην Κένυα είναι αφιερωμένο στον Kimani Maruge.



Έναν Κενυάτη που αποφάσισε σε ηλικία 84 ετών να καθίσει στα θρανία για να μάθημα γράμματα. Αυτή η απόφασή του χάρισε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο λόγος για τον οποίο ο Kimani Maruge από την Κένυα αποφάσισε να πάει στο σχολείο στις 12 Ιανουαρίου του 2004 ήταν επειδή ήθελε να διαβάσει τη Βίβλο. Δυστυχώς, πέντε χρόνια αργότερα, το 2009 πέθανε από καρκίνο του στομάχου.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Google, Dorothy Ooky δήλωσε στο BBC ότι «το πάθος που είχε για μάθηση σε όλη του τη ζωή λάμπει παγκόσμια ως φάρος για τη δια βίου μάθηση. Παρ’ όλο που doodle χρησιμοποιούνται για να γιορτάσουμε τις ζωές διάσημων επιστημόνων και καλλιτεχνών, η Google είναι ενθουσιασμένη που αφιέρωσε ένα από αυτά γι αυτό τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό».

Ο Maruge είχε αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της Κένυας από τη Μεγάλη Βρετανία. Δύο από τα εγγόνια του παρακολουθούν μαθήματα στο ίδιο σχολείο που πήγαινε ο παππούς τους.

Δείτε το doodle




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.