Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Με ΠΝΠ η λύση στις εκλογικές αποζημιώσεις των δημοτικών υπαλλήλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ είχε αποφασίσει αποχή από την διαδικασία των εκλογών.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιλύεται το πρόβλημα της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους των δήμων -σε πολλούς από τις εκλογές του 2012. Σύμφωνα με την ΠΝΠ, που αφορά τις χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους τους, οι «χρηματοδοτήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους τους, δεν συμψηφίζονται με οφειλές των φορέων αυτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και είναι ακατάσχετες».

Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της μη πληρωμής υπαλλήλων ήδη από τις εκλογές του 2012 και του 2014, στην ΠΝΠ σημειώνεται ότι η ρύθμιση ισχύει «για χρηματοδοτήσεις που καταβάλλονται σε ΟΤΑ ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης της αξίωσης των υπαλλήλων τους για καταβολή της προβλεπόμενης εκλογικής αποζημίωσης».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε αποφασίσει αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από τη διαδικασία των εκλογών, είχε αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία για το θέμα στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είχε στείλει προς τις ηγεσίες των δυο υπουργείων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.