Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αρκετά τα κενά, λίγες οι πιστώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεπερνούν τα 400 τα κενά στη Β/θμια ενώ οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού είναι μόλις 100.

Ξεπερνούν τα 400 τα κενά στη Β/θμια σύμφωνα και με σχετική ενημέρωση του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr και το επιβεβαιώνει και ο κ. Κορδής οι πιστώσεις που έχουν απομείνει από τον τακτικό προϋπολογισμό ανέρχονται σε 100.

Σύμφωνα με τον αιρετό αναμένεται η έγκριση 800 πιστώσεων ΕΣΠΑ για την Παράλληλη Στήριξη και τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Ο κ. Κορδής τονίζει ότι σοβαρά κενά εξακολουθούν να υπάρχουν και στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε ότι σε σημερινή μας επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας μας αναφέρθηκε ότι ακόμα δεν έχει έρθει η εγκριτική απόφαση για να προχωρήσουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κορδής κάνει εκτενή αναφορά και στο θέμα της σύσταση των 3.657 θέσεων γράφοντας σε ενημερωτικό του ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που αποσκοπεί στη νομιμοποίηση μιας αδιαφανούς διαδικασίας.

Παράλληλα τίθεται θέμα νομιμότητας, λόγω της απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των εκλογών! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην περίοδο αυτή, μετά την προκήρυξη εκλογών, θα όφειλε να περιορισθεί αυστηρά σε καθήκοντα που αναλογούν σε αυτά ενός υπηρεσιακού υπουργού. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα ο πίνακας μοριοδότησης όλων των μεταταχθέντων, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί!

Ο κ. Κορδής δεν αφήνει ασχολίαστη και την ιδιαίτερη δραστηριότητα που ανέπτυξε ο Υπουργός Παιδείας το τελευταίο διάστημα και μετά την προκήρυξη εκλογών:

• " Στις 8/1/2015 συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο παιδείας χωρίς ουσιαστική θεματολογία αλλά με την απαραίτητη φυσικά παρουσία του Υπουργού.

• Στις 8/1/2015 ανακοινώνει το «πάγωμα» της τροφοδότησης της Τράπεζας θεμάτων με στόχο τον « εξορθολογισμό» της.

• Στις 12/1/2015 συγκαλεί το Συμβούλιο Ανώτατης και Τεχνολογικής εκπαίδευσης για τον καθορισμό των εισακτέων σε ΑΕΙ- ΤΕΙ.

• Τέλος στις 31/12/2014 προκηρύσσονται θέσεις συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού με ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ(Β 3543/30-12-14) στις 8/1/2015! Για το θέμα αυτό μάλιστα ο υπουργός δήλωσε ότι « είχε ζητήσει ρητά από τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά να κρατηθεί και να μη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η προκήρυξη αυτή»! Αναφερόμαστε φυσικά στον Υπουργό και Υφυπουργό του ίδιου υπουργείου και της ίδιας κυβέρνησης!!!" τονίζει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ.

Μεταξύ των άλλων ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ αναφέρει ότι «είναι προφανές πως σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει με αγωνία το επόμενο « επικοινωνιακό πυροτέχνημα» του υπουργείου πριν τις 25 Γενάρη! Χρόνος υπάρχει εξάλλου…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.