Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Φαρμακοποιοί αναζητούν σκευάσματα σε άλλα φαρμακεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην αναζήτηση του φαρμάκου του πελάτη τους από αποθέματα άλλων φαρμακείων ή στην αντικατάσταση του σκευάσματος που ζητεί με άλλο αντίστοιχο, όπου αυτό είναι εφικτό, καταφεύγουν σε καθημερινή βάση πολλοί φαρμακοποιοί.

Οι ελλείψεις φαρμάκων, που ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε τακτική βάση πριν από 1,5 με 2 χρόνια, πλέον έχουν παγιωθεί ως φαινόμενο. Φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, όπως π.χ. γνωστά αναλγητικά, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, αντιβιοτικά, αντιυπερτασικά φάρμακα, ακόμα και εμβόλια λείπουν συχνά από τα ράφια των φαρμακείων κατά κύριο λόγο επειδή οι φαρμακευτικές εταιρείες τροφοδοτούν την αγορά με το σταγονόμετρο.

Ειδικά στα παιδικά εμβόλια, οι ελλείψεις καταγράφονται από τον Αύγουστο έως και σήμερα και όπως ανφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) Σταύρος Μπελώνης, όταν ένας πολίτης ζητήσει το εμβόλιο, οι επιλογές είναι τρεις: ή θα του το προτείνει να το ψάξει σε άλλο φαρμακείο ή θα επικοινωνήσει με άλλο φαρμακείο για το ενδεχόμενο να έχει μείνει κάποιο εμβόλιο ή θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός για έναν, δύο ή και τρεις μήνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.