Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Google: Ο ελληνικός τουρισμός αποκτά 3D εικόνα και ήχο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Στοκχόλμη για να παρουσιάσει για πρώτη φορά επίσημα μια ειδική έκδοση του GVR Project: Ταξίδια & Τουρισμός μεταφέροντας μια τρισδιάστατη εμπειρία της περιήγησης στην Ελλάδα.

Το GVR Project (Ελληνικό Project Εικονικής Πραγματικότητας | Greek Virtual Reality Project) είναι ένα καινοτόμο project το οποίο πραγματοποιείται από την ειδική ομάδα #cardboard του GDG Thessaloniki με στόχο να εισάγει την Εικονική Πραγματικότητα και τις αστείρευτες δυνατότητες της στην Ελλάδα.

Το Google Cardboard, μια απλή συσκευή/εργαλείο φτιαγμένο από χαρτόνι δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας. Το “Cardboard, είναι ο τρόπος της Google για την ανάπτυξη προσιτών εργαλείων εικονικής πραγματικότητας (virtual reality-VR), που θα επιτρέψουν σε όλους να απολαύσουν την εικονική πραγματικότητα με έναν απλό, διασκεδαστικό και φυσικό τρόπο” λένε οι εμπνευστές.

Η ομάδα #cardboard του Google Developers Thessaloniki θα βρεθεί στην έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015, και σε ένα απίθανα διαμορφωμένο booth, έχει στόχο να εκπλήξει τους επισκέπτες της έκθεσης παρουσιάζοντας επίσημα για πρώτη φορά την προσαρμογή του περιβάλλοντος προσομοίωσης του υπολογιστή (Εικονική Πραγματικότητα) για την τόνωση και την προώθηση του τουρισμού και των προορισμός της Ελλάδας.



Τι είναι το GVR Project;

Η έκδοση GVR Project Τουρισμός & Ταξίδια, είναι ένας καινοτόμος και μοναδικός τρόπος να προσομοιωθεί η φυσική παρουσία του χρήστη σε διάφορους Ελληνικούς προορισμούς, αναδημιουργώντας τις αισθητικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν: όραση και ακοή 360 ͒ . Το GVR Project για τον Τουρισμό & Ταξίδια, είναι ένας μόνο από τους διαφορετικούς τομείς όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Εικονική Πραγματικότητα για την απόλυτη εμπειρία και στη Στοκχόλμη οι επισκέπτες θα εκπλαγούν και θα διασκεδάσουν με τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, ειδικά όταν θα “μεταφέρουν” τον εαυτό τους κυριολεκτικά μέσα στον προορισμό.

Το HACK4TOURISM σε προκαλεί

Παράλληλα με την κεντρική παρουσίαση του GVR Project, η κοινότητα των Google Developers Thessaloniki θα ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού: τη σειρά διαγωνισμών HACK4TOURISM.

Το HACK4TOURISM είναι ένα συναρπαστικό project: μια σειρά από 24ωρους μαραθώνιους κώδικα που θα διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την North Events και τους ντόπιους Google Developers, με σκοπό να προωθηθεί ο Τουρισμός & τα Ταξίδια στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα για τους μαραθώνιους κώδικα HACK4TOURISM είναι να δημιουργηθούν, να κατασκευαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες εφαρμογές από πιθανούς επισκέπτες, τουρίστες, ταξιδιώτες που γνωρίζουν καλύτερα το τι χρειάζονται όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα: Δημιουργία μιας εφαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες ενός επισκέπτη, ενός τουρίστα!



Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama ορισμένοι από τους πιο ταλαντούχους, έξυπνους και δημιουργικούς developers, designers, μαθητές και επαγγελματίες της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν για ένα γρήγορο brainstorming σχετικά με το Design Sprint για τον Τουρισμό & τα Ταξίδια, συνοδευόμενο από hacking sessions πάνω σε Android Wear. Για αυτό το εναρκτήριο event του project, οι North Events, Grekland Panorama και GDG Thessaloniki θα δώσουν απίθανα έπαθλα στις 3 καλύτερες εφαρμογές

1. Μια ολόκληρη εβδομάδα, με πληρωμένη τη διαμονή, στην Ελλάδα για την πρώτη εφαρμογή

2. Ένα Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, με πληρωμένη τη διαμονή, στην Ελλάδα για τη δεύτερη και τρίτη θέση

Καθώς κατά τη διάρκεια του hackathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν την παραδοσιακή, υγιεινή Ελληνική κουζίνα σε αντίθεση με το πρόχειρο φαγητό που συνήθως δίνεται στα hackathons. Ακόμη καθ’όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου θα πραγματοποιούνται μεταμεσονύχτιες κληρώσεις από τους υποστηρικτές και τους χορηγούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.