Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Οι "δυο Αετοί" έσπασαν το υπερωκεάνιο ρεκόρ με αερόστατο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο τολμηροί πιλότοι ο Αμερικανός Τρόι Μπράντλεϊ και ο Ρώσος Λεονίτ Τουκτίγιεφ έσπασαν το ρεκόρ υπερωκεάνιας απόστασης με αερόστατο αερίου, ξεπερνώντας τα 8.465 χιλιόμετρα το απόγευμα της Πέμπτης, όπως έγινε γνωστό από τον δικτυακό τόπο που έχει συσταθεί για να παρακολουθεί το ταξίδι τους.





Οι «δύο Αετοί» όπως αποκαλούνται ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο από την Ιαπωνία και οδεύουν προς την Μπάχα Καλιφόρνια την χερσόνησο του Μεξικού όπου και θα προσγειωθούν το Σάββατο.

Το προηγούμενο ρεκόρ επανδρωμένης υπερωκεάνιας διαδρομής με αερόστατο είχε επιτευχθεί σε μια πτήση στον Ειρηνικό το 1981. Οι «δύο Αετοί» σύμφωνα με την ομάδα που τους παρακολουθεί όταν έσπασαν το ρεκόρ ήταν περίπου 400 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.



Όταν επετεύχθη το ρεκόρ στην αίθουσα ελέγχου της αποστολής στο Διεθνές Μουσείο Αερόστατων στο Νέο Μεξικό όπου ήταν τοποθετημένος και ο ηλεκτρονικός μετρητής των μιλίων που είχαν έως τότε διανύσει, τα μέλη της ομάδας υποστήριξης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και τώρα επικεντρωνόμαστε στην ασφαλή προσγείωσή τους» ανέφερε ο Αρτ Λόιντ μέλος της αποστολής υποστήριξης.



Οι δυο πιλότοι που απογειώθηκαν το Σάββατο από την Ιαπωνία επιδιώκουν επίσης και το ρεκόρ διάρκειας πτήσης των 137 ωρών που κατέχει από το 1978 μια ομάδα που διέσχισε τότε τον Ατλαντικό. Το ρεκόρ των 137 ωρών 5 λεπτών και 50 δευτερολέπτων στον αέρα σε ένα παραδοσιακό «μπαλόνι αερίου» θεωρείται το «ιερό δισκοπότηρο» των επιτευγμάτων με αερόστατο. Η «δύο Αετοί» αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ το πρωί της Παρασκευής. Το ρεκόρ πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ομοσπονδία Αεροναυτικής, μια διαδικασία από μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.