Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η εικόνα του απεργού πείνας που συγκλονίζει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απέχει από τη σίτιση για πάνω από ένα χρόνο – Ζητά την απελευθέρωσή του από τις φυλακές της Αιγύπτου.

Η συγκλονιστική εικόνα με έναν απεργό πείνας στην Αίγυπτο να αιμορραγεί από το στόμα, δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή που η οικογένειά του εκλιπαρεί τη κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απελευθέρωσή του.

Ο αμερικανο-αιγύπτιος Mohamed Soltan βρίσκεται σε φυλακή της Αιγύπτου και απέχει από τη σίτιση πάνω από ένα χρόνο (αν και είναι παράξενο, κάνουν λόγο για περισσότερους από 12 μήνες!), με τους οικείους του να λένε ότι η κατάστασή του επιδεινώνεται ραγδαία.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στα social media την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται να δείχνει τον Soltan να αιμορραγεί από το στόμα του, να είναι χλωμός και χωρίς τις αισθήσεις του. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος τράβηξε την εικόνα ή το πώς διέρρευσε.

Η οικογένειά του εκλιπαρεί να τερματίσει την απεργία πείνας, περιγράφοντας την κατάστασή του ως «τρομερή». Λένε πως πρόσφατα συμφώνησε να αρχίσει να λαμβάνει μια «επαρκή ποσότητα υγρών», αλλά αρνήθηκε να σπάσει την απεργία πείνας.



Λένε πως συμφώνησε πρόσφατα να αρχίσουν να λαμβάνουν σε μια «επαρκή ποσότητα υγρών», αλλά αρνήθηκε να σπάσει την απεργία πείνας.

Μια δήλωση τους στην σελίδα «Free Soltan» στο Facebook: «Είμαστε τρομοκρατημένοι με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Mohamed και θα συνεχίσουμε να καλούμε όλες τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν την άμεση απελευθέρωσή του».

Ο 27χρονος Soltan αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ όπου και μεγάλωσε πριν μετακομίσει στην Αίγυπτο το 2013. Σύμφωνα με τα μέσα, είναι ο γιος του του ηγέτη της απαγορευμένης Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αναφέρει Μέση Ανατολή ματιών. Ο νεαρός πυροβολήθηκε στο χέρι και συνελήφθη κατά τη διάρκεια εκκαθάρισης ενός στρατοπέδου διαμαρτυρίας γεμάτη με υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013. Οι αρχές τον χρέωσαν με τα αδικήματα αυτά της τρομοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.