Τρεις χιλιάδες ζευγάρια χρησιμοποιημένα παπούτσια επιδιορθώθηκαν, επενδύθηκαν με ισοθερμικούς πάτους, καθαρίστηκαν και δόθηκαν σε άστεγους και άπορους, κατά την τελευταία διετία, χάρη σε πρωτοβουλία μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων.
"Τα τελευταία χρόνια, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπήρχαν άστεγοι και άποροι άνθρωποι που πήγαιναν στα τσαγκαράδικα και ρωτούσαν αν υπάρχει κανένα ξεχασμένο ζευγάρι παπούτσια που δεν το θέλει κανείς. Έτυχε να έρθουν και σε μένα και στα άλλα μαγαζιά της αλυσίδας για να ζητήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι σκέφτηκα πώς θα μπορούσαμε να βρούμε παπούτσια γι αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι, μέσω μιας αφίσας, που βάλαμε στα καταστήματά μας, απευθύναμε έκκληση στους πελάτες μας να μας φέρουν τα παπούτσια που δεν τα φορούσαν πια για να τα διορθώσουμε, να τα περιποιηθούμε και να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη", αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Στέργιος Τσακίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2013, που ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας επιδιορθώθηκαν και δόθηκαν σε άστεγους και άπορους συνολικά 1200 ζευγάρια παπούτσια, ενώ το 2014 ο αριθμός έφτασε στα 1800 ζευγάρια.
"Αυτή η πρωτοβουλία μας είναι ένα είδος "κοινωνικής προσφοράς", στην οποία δεν δώσαμε καμία δημοσιότητα, πέρα από μια αφίσα που τυπώσαμε και βάλαμε στα καταστήματα μας για να μας φέρουν οι πολίτες παπούτσια που δεν χρειάζονται πια. Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε και να επιδιορθώνουμε παπούτσια για να δοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και το 2015 και το 2016 και όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα χρειάζονται", προσθέτει ο κ. Τσακίρης.
Ο κ. Τσακίρης, αν και απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων με δίπλωμα μηχανικού Γ΄, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το αντικείμενο των σπουδών του. Περιμένοντας ένα διορισμό στη ΔΕΗ , ο οποίος ποτέ δεν έγινε, έμαθε την τέχνη του τσαγκάρη από τον πεθερό του που είχε μαγαζί στην Πτολεμαΐδα και σε ηλικία 25 ετών, το 1998, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο πρώην σούπερ μάρκετ "Continent", στην περιοχή του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στη Θέρμη, μετά στη γενέτειρά του την Ξάνθη και με το πέρασμα των χρόνων η εταιρεία απέκτησε εννέα καταστήματα και μετατράπηκε σε αλυσίδα με 66 καταστήματα franchise, από τα οποία τα τρία στην Κύπρο και ένα στη Σκόδρα της Αλβανίας."Οι δουλειές πηγαίνουν καλά. Εκτός από επιδιορθώσεις κάνουμε και μεταποιήσεις υποδημάτων, δηλαδή ένα μυτερό παπούτσι το κάνουμε στρογγυλό, ή το αντίθετο, ένα κλειστό παπούτσι το κάνουμε ανοιχτό μπροστά, ή ξώφτερνο κλπ. Πάντα ένα ποσοστό 30-35 % των ανθρώπων αγοράσουν φτηνά παπούτσια. Από τους υπόλοιπους οι μισοί αγοράζουν παπούτσια που κοστίζουν 50-100 ευρώ και οι άλλοι μισοί παπούτσια ακριβότερα από 100 ευρώ. Αυτοί που αγόρασαν παπούτσια μεσαίου κόστους ή ακριβά παπούτσια, τώρα με την κρίση ενδιαφέρονται για μεταποίησή τους. Επομένως, υπάρχουν εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια που μπορούν να μεταποιηθούν, κι έτσι έχουμε πάντα δουλειά, η οποία βασίζεται στην προσωπική εργασία.
Σήμερα, στα καταστήματα της αλυσίδας, εργάζονται συνολικά 250 άτομα. Είμαστε η μοναδική εταιρεία που δεν ζητάει ποσοστό επί των πωλήσεων για το franchise, ο μόνος μας όρος είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα καταστήματα να είναι της εταιρείας. Επίσης πριν ανοίξει κανείς κατάστημα με franchising εκπαιδεύεται για 1,5 μήνα από την εταιρεία μας, όπου αποκτά το 80% των γνώσεων που χρειάζεται και στη συνέχεια διοργανώνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια", προσθέτει ο κ Τσακίρης.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.