Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ανακυκλώστε το αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τη γιορτή των Θεοφανείων ολοκληρώνονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και σιγά-σιγά έρχεται η ώρα να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Τι γίνεται, όμως, αν το δέντρο μας είναι αληθινό; Πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα για να προστατέψουμε το περιβάλλον;

Ο Δήμος Αθηναίων ανακυκλώνει τα ζωντανά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, αφού ξεστολίσετε το δέντρο σας, να το βγάλετε έξω και να το αφήσετε όρθιο δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών. Έπειτα, τηλεφωνώντας στον αριθμό 1960 μπορείτε να ενημερώσετε σε ποια οδό ακριβώς έχετε αφήσει το δέντρο.

Τα τελευταία 4 χρόνια ο δήμος Αθηναίων βάζει συνεργεία καθαριότητας τα οποία μαζεύουν τα φυσικά έλατα και τα οδηγούν προς κομποστοποίηση με σκοπό να τα μετατρέψουν σε φυτόχωμα. Αυτό θα επαναληφθεί και φέτος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Όσο για τα τεχνητά σας δέντρα, αν έχετε σκοπό να τα πετάξετε, τότε καλό είναι να ξέρετε πως μόνο ο κορμός τους μπορεί να ανακυκλωθεί - μιας και είναι φτιαγμένος από πλαστικό - ενώ αυτά που επίσης μπορούν να ανακυκλωθούν είναι τα γυάλινα, τα πλαστικά και τα χάρτινα στολίδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.