Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι πιο περίεργες εορταστικές παραδόσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τοπικά έθιμα που προσδίδουν ιδιαίτερες, εορταστικές νότες.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της διαδικασίας ενός ταξιδιού και της γνωριμίας με νέους τόπους είναι η ανακάλυψη των τοπικών εθίμων, παραδόσεων και συνηθειών κάθε ξεχωριστού προορισμού.

Η περίοδος των Χριστουγέννων προσφέρει εκτός από ένα μαγευτικό εορταστικό φόντο (με λαμπάκια, στολίδια, χριστουγεννιάτικες αγορές και γευστικούς μεζέδες) και μια ευκαιρία για ανακάλυψη των περίεργων χριστουγεννιάτικων παραδόσεων που συνοδεύουν κάθε τόπο σε όλον τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε μερικές από αυτές;

1. Caga Tio/Caganer – Καταλονία, Ισπανία



Οι Καταλανοί έχουν ένα «θέμα» με… τα ανθρώπινα περιττώματα, τα οποία «κατακλύζουν» τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαρκελώνης, παίρνοντας τη μορφή του Caga Tio και του Caganer.

Ο «Caga Tio» γεμίζει με γλυκά, ξηρούς καρπούς και άλλες λιχουδιές και την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά από αρκετές… ξυλιές… εναποθέτει το λαχταριστό περιεχόμενό του με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο!

Ο «Caganer» είναι μια φιγούρα ενός άντρα που… μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι κάνει, κοιτώντας απλά την παρακάτω φωτογραφία.



Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης προσπάθησε –όπως αναφέρει δημοσίευμα της Skyscanner- να σταματήσει την, ομολογουμένως πολύ ιδιαίτερη παράδοση, το 2004 ωστόσο η πρόταση αυτή δέχτηκε έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

2. Donald Duck - Σουηδία



Οι Σουηδοί τηρούν ευλαβικά ένα πολύ… τηλεοπτικό έθιμο. Κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων οι οικογένειες μαζεύονται μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης και παρακολουθούν μια ειδική, χριστουγεννιάτικη έκδοση με παιδικά της Disney (From All of Us to All of You) –γνωστή στη χώρα ως Kalle Anka. Το πρόγραμμα αυτό παίζει την ίδια ώρα στις 24 Δεκέμβρη από το 1959.

3. Krampus – Αυστρία και Γερμανία



Ο Βαυαρός «δίδυμος αδερφός του Αϊ Βασίλη» είναι πολύ κακός και προσπαθεί να απαγάγει παιδιά και να τα φάει στο χριστουγεννιάτικο γεύμα. Ο Krampus κάνει την εμφάνιση του στις αρχές Δεκέμβρη και αν θέλει κανείς να κατευνάσει το πνεύμα του τριχωτού, άσχημου τέρατος πρέπει να του προσφέρει μερικά σναπ (schnapps).

4. Με τα πατίνια στην εκκλησία – Καράκας, Βενεζουέλα



Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας στις 16 Δεκεμβρίου, με τους κατοίκους να πηγαίνουν στην πρωινή λειτουργία της εκκλησίας… με τα πατίνια τους! Οι δρόμοι κλείνουν για τα αυτοκίνητα μέχρι τις 8 το πρωί, προκειμένου οι πιστοί να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.