Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Τα 5 fitness trends για το 2015

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε ποια είδη γυμναστικής αναμένεται να κάνουν θραύση τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM), στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες γυμναστές απ' όλο τον κόσμο.

1. Body weight training: Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου workout έχει να κάνει με τη χρήση του σώματος ως βασικού εργαλείου εκγύμνασης. Υπόσχεται σμιλεμένο κορμί και άψογη φυσική κατάσταση, ενώ περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων, μεταξύ των οποίων και τα κλασικά πουσάπ.

2. Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση: Το περίφημο πλέον HIIT περιλαμβάνει πολύ δυναμικές ασκήσεις, οι οποίες εκτελούνται όσο πιο γρήγορα γίνεται, εναλλάξ με άλλες που γίνονται σε πιο χαλαρό ρυθμό. Κάθε μάθημα δεν ξεπερνά τα 30' και, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, δεν εξασφαλίζει μονάχα μυϊκή ενδυνάμωση αλλά και απώλεια βάρους.

3. Strength training: Οι ασκήσεις που στοχεύουν στην ολική ενδυνάμωση του σώματος κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φαν. Ποια είναι τα δυνατά τους χαρτιά; Θωρακίζουν την υγεία, βοηθούν στην ενίσχυση των οστών, την αύξηση του μυϊκού και συνδετικού ιστού, καθώς και τη μείωση του σωματικού λίπους.

4. Ασκήσεις για καύση λίπους: Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή, η γυμναστική είναι το κλειδί για να δούμε το δείκτη της ζυγαριάς να οπισθοχωρεί. Γι' αυτό και οι γκουρού του fitness δημιουργούν διαρκώς mix & match workouts με στόχο την απώλεια βάρους.

5. Γιόγκα: Η πανάρχαια τεχνική του ζεν σε όλες τις μορφές και τις ανατρεπτικές της εκδοχές, από Vinyasa και Κουνταλίνι μέχρι Yogilates, δεν σταματά να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα fitness trends. Μια προτίμηση που ξεπερνά τη μόδα και τείνει να γίν
ει συνειδητή επιλογή ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.