Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Αρνούνται την ειδική εκλογική άδεια σε εκπαιδευτικούς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναπληρωτές νηπιαγωγοί καταγγέλλουν προϊσταμένους σχολείων.
«Η παρατηρούμενη στις τελευταίες ημέρες άρνηση των Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων να χορηγήσουν την ειδική εκλογική άδεια, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη, καθώς η πλειοψηφία των αιτούντων εκπαιδευτικών πληρούν τις προϋποθέσεις για να τη λάβουν. Επισημαίνουμε πως επιθυμία των εκπαιδευτικών, όπως και κάθε πολίτη, είναι η ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν». Τα παραπάνω αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών σε δελτίο τύπου του για την ειδική άδεια για τις εκλογές που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί και μπορεί να φθάσει μέχρι τις 3 μέρες για όσους μετακινούνται από νησί ή προς νησί.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τονίζοντας ότι το αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και επομένως και του εκπαιδευτικού, προστατεύεται εκτός των άλλων και από τον Υπαλληλικό Κώδικα, ο οποίος ευκρινώς ορίζει τα κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται η ειδική άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και από τους εκπαιδευτικούς. Με βάση το άρθρο 50 του Κώδικα σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8−10−20 02 Υπουργική Απόφαση, η χορήγηση της ειδικής άδειας μετ' αποδοχών διάρκειας έως τριών (3) ημερών γίνεται με βάση την απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, ο οποίος μπορεί να κρίνει με αντικειμενικότητα την ανάγκη και την σκοπιμότητα χορήγησης της άδειας, καθώς γνωρίζει επ' ακριβώς τις ανάγκες του σχολείου του.

Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί υπογραμμίζουν ότι το υποχρεωτικό της ψήφου δεν συνιστά δυσβάσταχτο βάρος αλλά υπογραμμίζει αντίθετα την επιθυμία του πολίτη να καταστεί ενεργό και αναπόσπαστο μέρος της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας άσκησης και έκφρασης, της συνταγματικώς κατοχυρωμένης και με πολλούς αγώνες κατακτηθείσας, λαϊκής κυριαρχίας.

Όπως έχεI γράψει το newsbeast.gr το θέμα δημιουργείται με την 3η μέρα της άδειας που χορηγείται Πέμπτη 22/1 ή Τρίτη 27/1 στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται από νησί ή προς νησί. Η φράση "ο αριθμός των ημερών άδειας εξετάζεται κατά περίπτωση" δίνει το δικαίωμα στους προϊσταμένους των εκπαιδευτικών να κρίνουν αν θα δοθεί μια μέρα άδειας εξετάζοντας την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης νησιωτικών περιοχών απ΄ ότι μαθαίνουμε έχουν τεθεί γεωγραφικά όρια. Πχ αν κάποιος μετακινείται από Χανιά – Θεσσαλονίκη θα πάρει την επιπρόσθετη μέρα της ειδική άδειας ενώ αν μετακινείται από Χανιά σε Λάρισα πιθανόν να μη του δοθεί η 3η μέρα.

Εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι η 3η μέρα της άδειας είναι σημαντική για όσους μετακινούνται από νησιωτικές περιοχές καθώς μπορούν να ταξιδέψουν με το πλοίο περιορίζοντας τα έξοδα μετακίνησης ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιλέξουν το αεροπλάνο γεγονός που ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Να σημειώσουμε ότι αναπληρωτές μας ενημέρωσαν ότι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί αν και τον προηγούμενο μήνα καταβλήθηκαν τα χρήματα στις 19 Δεκεμβρίου και πολλοί προβληματίζονται για το κόστος της μετακίνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.