Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κένυα: Αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα σε μικρούς μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρήση δακρυγόνων εναντίον ενός πλήθους μαθητών και ενηλίκων οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στην παράνομη, όπως τη χαρακτήρισαν, καταπάτηση του χώρου όπου βρίσκεται μια παιδική χαρά, έκανε η αστυνομία της Κένυας στο Ναϊρόμπι, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Η αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτόξευσε τουλάχιστον τρία δακρυγόνα έξω από το δημοτικό σχολείο Λανγκάτα, την ώρα που αρκετοί μαθητές προσπαθούσαν να ρίξουν έναν τοίχο γύρω από την παιδική χαρά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές διερευνούν το περιστατικό και σχεδιάζουν να αρχίσουν πειθαρχικό έλεγχο εναντίον των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

«Προφανώς χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη βία σε σχέση έναντι των προσώπων που ενεπλάκησαν» δήλωσε ο Μασούντ Μουινγί και πρόσθεσε ότι τέσσερις ενήλικοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν παράνομη «αρπαγή γης» το σχέδιο μετατροπής του σημείου όπου φιλοξενείται η παιδική χαρά σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Πολλά παιδιά, που φορούσαν τις ζωηρόχρωμες πράσινες σχολικές τους στολές, έτρεξαν να φύγουν από το σημείο όταν ερρίφθησαν τα δακρυγόνα—πολλά από αυτά έβηχαν και πνίγονταν και προσπαθούσαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους με κομμάτια υφάσματος και τα ρούχα τους.

Ακτιβιστές είπαν ότι πιστεύουν πως οκτώ παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο εξ αιτίας της έκθεσης τους στα δακρυγόνα αλλά και για άλλα τραύματα.

«Προσπαθούσαν να μπουν σε αυτή την παιδική χαρά, η οποία είναι πραγματικά η χαρά τους», δήλωσε ο ακτιβιστής Βονιφάτιο Μουάνγκι που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδιά ήταν αρκετά γενναία και γκρέμισαν τον τοίχο» συμπλήρωσε.

Ένα πλήθος ενθουσιασμένων παιδιών επέστρεψε στην περιοχή, χορεύοντας και να συμμετέχοντας σε έναν αυτοσχέδιο αγώνα ποδοσφαίρου.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα οργής πολλών Κενυατών για την υπόθεση. Στο Twitter πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν την ετικέτα "OccupyPlayGround".




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.