Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Προσλήψεις 7.000 ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ» μέσω του οποίου θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 7.000 απόφοιτοι ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 26η Ιανουαρίου. Όσοι επιλεγούν θα λάβουν συνολικά το ποσό των 3.280 ευρώ. Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει ένα σύνολο σπονδυλωτών και αλληλένδετων δράσεων για την ανάπτυξη και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 80 ώρες θεωρητικών μαθημάτων με στόχο την αναβάθμιση των οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και την ανάπτυξη επαγγελματικής ετοιμότητας, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας έως 6 μηνών, με λήξη την 31η Οκτωβρίου 2015.

Δικαιούχοι

Δυνητικά δικαιούχοι υποτροφιών είναι οι απόφοιτοι: Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑΣ του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημοσίων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που είτε διαθέτουν Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης είτε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής και να είναι δημότες των 8 «Περιφερειών Σύγκλισης» (ήτοι Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Ηπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο).

Οι δικαιούχοι υποτροφιών θα μοριοδοτηθούν με βάση συγκεκριμένα εκπαιδευτικά, κοινωνικά, ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εκπαιδευτική επίδοση, χρόνος ανεργίας, ηλικία, φορολογητέο εισόδημα κ.λπ.), σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που θα εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τις 80 ώρες θεωρητικών μαθημάτων προβλέπεται χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος υποτροφίας στους ωφελουμένους καθαρού ύψους 400 ευρώ (5 ευρώ/ώρα θεωρητικής εκπαίδευσης) και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Ενώ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας έως 6 μηνών προβλέπεται χορήγηση υποτροφίας στους ωφελουμένους ύψους 480 ευρώ καθαρά για κάθε μήνα και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικτυακή πύλη www.diasindesi.gr έως τις 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 24.00.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.