Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο «Αστερόκοσμος» των Χριστουγέννων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παραμυθένια πολιτεία στη Θεσσαλονίκη με τα φαντασμαγορικά γιορτινά αξιοθέατα.

Ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo, μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια πολιτεία, 27.000 τετραγωνικών μέτρων, με το φως, από 5.700.000 λαμπιόνια, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη έως τις 7 Ιανουαρίου του 2015.

Το μεγάλο του χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 20:00, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Το Παγωμένο Δάσος, το Πέτρινο Χωριό του Άι Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, τα διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα, είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του φετινού Αστερόκοσμου. Μαζί, φορά τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που θα φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Γεγονός με βαλκανική διάσταση, χαρακτήρισε τον φετινό Αστερόκοσμο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του. «Η Θεσσαλονίκη θα δέσει τη χειμωνιάτικη εικόνα της με τον Αστερόκοσμο, που καθιερώνεται ως πόλος έλξης για την πόλη τις εορταστικές αυτές ημέρες»,τόνισε.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως τα μηνύματα για την προσέλευση είναι ήδη ενθαρρυντικά, καθώς υπάρχουν κρατήσεις γκρουπ από τα Βαλκάνια, αλλά και από πόλεις από όλη την Ελλάδα.

Τη δημιουργία γεγονότων από τη ΔΕΘ-Helexpo τα οποία τονώνουν την εμπορική και τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Κώστας Δήμου.Επίσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, επισήμανε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας είναι πλέον παραγωγός μεγάλων γεγονότων, όπως ο Αστερόκοσμος, ενώ ευχαρίστησε τις δημιουργικές ομάδες των συνεργατών, που συνέβαλαν στην υλοποίηση του θεματικού πάρκου.

Αναλυτικά, το θεματικό πάρκο έχει να επιδείξει:

-το μεγαλύτερο Λούνα-Πάρκ και 2 παγοδρόμια, όπου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν όσες φορές θέλουν,

-καθημερινά ακροβατικά θεάματα, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια,

-το Παγωμένο Δάσος, τον Άι-Βασίλη και το Εργοστάσιο των Παιχνιδιών, τα Μαγικά Σημεία, το Christmas Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας και τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου-Bazaar.

-Στα Διαδραστικά Εργαστήρια ο Άι Βασίλης υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μια παραμυθένια πολιτεία, στο περίπτερο 13. Κάθε ένα εργαστήρι βασίζεται σε διαφορετικό σενάριο. Το Εργαστήρι Βιβλιοφιλίας, το Εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, το Εργαστήρι πηλού, το Εργαστήρι της διατροφής, του περιβάλλοντος, της μουσικής, του κινούμενου σχεδίου και της συσκευασίας δώρου, συνθέτουν το υπερθέαμα των διαδραστικών εργαστηρίων.

-Τα Παραμυθένια Εργαστήρια (Choco Street) αποτελούνται από το City Game Thessaloniki, που είναι ένα εργαστήριο επιτραπέζιου παιχνιδιού, τον Χριστουγεννιάτικο Φούρνο και τη Σχολή της Χριστουγεννιάτικης Μαγείας.

-Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπροστά στα μάτια των μικρών και των μεγάλων, ζωντανεύει ο πραγματικός Αστερόκοσμος του Άι Βασίλη, o οποίος έχει πανέμορφα εργαστήρια κατασκευών και δώρων, τους αγαπημένους βοηθούς του, τον Παιχνιδομάστορα και τη Ράφτρα του, το μεγάλο και επιβλητικό Γραφείο του και βέβαια το Ταχυδρομείο του, όπου δέχεται τα γράμματα των παιδιών.

-Στο Παγωμένο Δάσος του Αστερόκοσμου τα κλαδιά των δέντρων είναι καλυμμένα από χιόνι και από ένα λεπτό στρώμα πάγου, ενώ η φάτνη είναι ένα μεγαλόπρεπο, εκπληκτικό έργο τέχνης δίπλα στο πέτρινο χωριό του Άι Βασίλη, τη δημιουργία της οποίας στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

-Τα Μαγικά Σημεία του Αστερόκοσμου δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες του να φωτογραφηθούν, να δουν τα Μαγικά Βιβλία, την Πόλη των Ξωτικών, το Μουσικό Κουτί και το Παγωμένο Νεραϊδοκάστρο.

-Στο μεγαλύτερο Λούνα-Παρκ 18 διαφορετικά παιχνίδια περιμένουν τους επισκέπτες του και μεταξύ αυτών το Trambolino, το παραμυθένιο Carousel και το Terminator.

-Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στον Αστερόκοσμο, οργανώνοντας τη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου - Bazaar».

-Ο Αστερόκοσμος περιλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμα του και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά με ακροβάτες από μεγάλες σκηνές απ' όλο τον κόσμο, παντομίμες, Stand up Comedies, αλλά και Jazz Festival, την ομάδα κρουστών Paranaue, βραδιές Flamenco, Bollywood, όπερας, μουσικής δωματίου, illusion shows και πολλά ακόμα.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο -εκτός από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας- και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν. Η γενική είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.