Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Άλλη μία πολυκατοικία «νησίδα» για άπορες οικογένειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Νέο Κόσμο θα φιλοξενηθούν εννέα οικογένειες.

Χριστούγεννα στη θαλπωρή ενός σπιτιού, που θα στεγάσει ένα νέο ξεκίνημα, θα κάνουν εννιά οικογένειες οι οποίες σήμερα ζουν σε συνθήκες επισφαλούς στέγης και τις επόμενες ημέρες θα μετακομίσουν στη νέα κοινωνική πολυκατοικία του δήμου Αθηναίων, στην οδό Βρεσθένης 41, στο Νέο Κόσμο.

Πρόκειται για πολυκατοικία ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, η οποία ανακαινίστηκε και επιπλώθηκε από την εταιρεία «P&G». Η πολυκατοικία, που άνοιξε σήμερα τις πόρτες της για τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, περιλαμβάνει λειτουργικά διαμερίσματα εμβαδού 55- 60 τετραγωνικών μέτρων με υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο.

Τα διαμερίσματα είναι πλήρως ανακαινισμένα, επιπλωμένα και εξοπλισμένα. Επίσης, στην πολυκατοικία έχει διαμορφωθεί και ένας κοινόχρηστος χώρος για όλους τους ενοίκους με τηλεόραση, υπολογιστές και ειδικό χώρο για να παίζουν τα παιδιά.

Την πολυκατοικία δώρισε το 2008, ιδιώτης στον δήμο και από τότε παρέμενε κενή και σε ερειπιώδη κατάσταση. Με την ανακαίνισή της εντάσσεται δε στο «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», ένα νέο πρόγραμμα του δήμου που εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες με πολυκατοικία στην οδού Μπουμπουλίνας. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο.

Στα διαμερίσματα θα μετακομίσουν οικογένειες με παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι 12 ετών. Η επιλογή των οικογενειών γίνεται από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Αθηναίων. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, έγκυες και ηλικιωμένους, με βάση γενικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το δήμο Αθηναίων.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δείγμα γραφής σημαντικό από τρεις τουλάχιστον σκοπιές. Η πρώτη είναι ότι προχωράμε πέρα από το πρόβλημα της αστεγίας, προχωράμε να στεγάσουμε οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Η δεύτερη είναι ότι το έργο αυτό ολοκληρώθηκε από κοινού με μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία, την οποία ευχαριστούμε για την προσφορά της και η οποία κινήθηκε ταχύτατα. Τέλος, εντάσσουμε αυτό το πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπου μέχρι στιγμής έχουμε πραγματοποιήσει τη μισή δουλειά, να βρούμε στέγη σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι. Το άλλο μισό που το δουλεύουμε εδώ και καιρό είναι το πώς θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να βρουν και δουλειά και κάποια μέρα να μπορέσουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να βρουν και το δικό τους σπίτι», παρατήρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Όλες αυτές οι ιστορίες διαμορφώνουν και ένα ολόκληρο αφήγημα του πώς μπορεί η χώρα να πορευτεί, από το να προσφέρει απλώς στέγη και τα στοιχειώδη μέχρι να μπορέσει να αναπτυχθεί και να προχωρήσει».

«Πρόκειται για ένα όνειρο που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες όταν αρχίσαμε να συζητάμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για την κοινωνία. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παραδίδουμε στο δήμο Αθηναίων τα κλειδιά με την ευχή αυτά να δώσουν σε κάποιες οικογένειες μια νέα καλύτερη ημέρα», επισήμανε η διευθύντρια επικοινωνίας της «P&G» για τη νοτιανατολική και κεντρική Ευρώπη, Δέσποινα Πάσσαρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.