Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ηράκλειο: «Όλος ο Δήμος μια γιορτή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σεμνά και ταπεινά, χωρίς προκλήσεις, αλλά με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον, καλούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να επισκεφθεί την πόλη μας, πάντα με μοναδικό πρωταγωνιστή τα παιδιά» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Ηρακλείου Κρήτης, Αθηνά Σπανάκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος.

Όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος, «με το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ελευθερίας, με το σχολείο του Αη Βασίλη στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στις αίθουσες και τις πλατείες, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ολόκληρο τον δήμο. Ένα δένδρο ευχών και το παραδοσιακό καραβάκι, θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ το χριστουγεννιάτικο καραβάνι θα το μεταφέρει ταυτόχρονα στην ύπαιθρο με τη Φιλαρμονική, ξυλοπόδαρους και Αη Βασίληδες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, τόνισε ότι με αυτές τις εκδηλώσεις γίνεται προσπάθεια να αποτελέσει το Ηράκλειο προορισμό για χειμερινό τουρισμό, με την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη, επισήμανε την παρουσία τοπικών μουσικών και θεατρικών συνόλων, σημειώνοντας ότι έχουν υψηλή ποιότητα και αυτό θα το διαπιστώσουν όσοι παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:00 και στη συνέχεια σε καθημερινή βάση θα δίνονται χριστουγεννιάτικες συναυλίες από τοπικά σχήματα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στον Θεατρικό Σταθμό.

Στον χώρο που βρίσκεται μπροστά από το «Εργαστήρι του Αη Βασίλη» στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις για παιδιά, από τις 17:00 έως τις 22:00 και θα περιέχουν θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές με πηλό, ξύλο και χαρτί, ζωγραφική, ανάγνωση παραμυθιών, συναυλίες χορωδιών, και άλλα happenings.

«Το καραβάνι της χαράς» με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου, happenings με ξυλοπόδαρο και Άη Βασίλη που θα μοιράζει δώρα στα παιδιά και πρόσκοπους με τραγουδοπαίχνιδα, θα επισκεφθεί από τις 16 έως τις 22 Δεκέμβριου όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τίτλο «Κρητικό σεργιάνι» στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 και στη συνέχεια θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τον Σύλλογο «Αετογιάννης». Στις 21:00 θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο καράβι από τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Λιδάκη.

Την ίδια ημέρα, στις 17:30, το Θέατρο ΟΜΜΑ Στούντιο θα παρουσιάσει την οικολογική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σ' έναν γλάρο να πετά» στον Θεατρικό Σταθμό, ενώ στις 20:30 θα δοθεί ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις θα συνεχισούν με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από ντόπια σχήματα και καλλιτέχνες, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Δεκεμβρίου, στις 20:30 θα γίνει ένα διήμερο πάρτι με τον πιο μεγάλο σάκο του Άη Βασίλη από τη δράση «Παιχνιδομαζέματα, Δωροσκορπίσματα Νο3» στην πλατεία Ελευθερίας.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβριου θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από τις 11:00 και στις 19:00 θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα με τη Φιλαρμονική και χορωδίες της πόλης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με θετρικά έργα και συναυλίες καθημερινά έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε στις 11:00 η Φιλαρμονική θα παίξει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων Κρήτης και ντόπια συγκροτήματα, στις 19:00, στην πλατεία Ελευθερίας. Στις 21:00 το βράδυ θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια, στις 23:00 εορταστικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική, θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου σε γιγαντοοθόνη και στη συνέχεια θα γίνει ρίψη πυροτεχνημάτων.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του δημαρχείου και θα γίνει ανταλλαγή ευχών από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους με τους δημότες, με τη συμμετοχή του Κουαρτέτου Εγχόρδων του δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.