Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πως διαμορφώνεται το σύστημα εισαγωγής των μαθητών της Β΄ Λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές φέρνει τροπολογία του υπουργού Παιδείας.

Αλλαγές έρχονται στο Νέο Λύκειο σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα πέρα από το μάθημα της Πληροφορικής που προστίθεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και θα διδάσκεται 6 ώρες την εβδομάδα, όπως έγραψε το newsbeast.gr, έχουμε και μια αλλαγή στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Η αλλαγή έχει να κάνει με την αφαίρεση του μαθήματος από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα για τους μαθητές που θα επιλέξουν τα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Οι μαθητές που θα επιλέξουν τα πιο πάνω πεδία θα εξετάζονται μόνο στη Νεοελληνική Γλώσσα. Αντιθέτως οι μαθητές των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης Παιδαγωγικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών και Νομικής θα εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν εξέταση στη Ν. Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Με βάση την τροπολογία που ακόμα δεν έχει ψηφισθεί το τοπίο για τη Γ Λυκείου διαμορφώνεται ως εξής:



ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΥΓΕΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤ.
ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΦΥΣΙΚΗ
ΧΗΜΕΙΑ
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ.ΘΕΩΡΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΑ
ΧΗΜΕΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΣΤ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Στο πρωινό πρόγραμμα τα ειδικά μαθήματα
Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ στο νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής σε ώρες εκτός πρωινής λειτουργίας σχολείων στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στα ισπανικά και στα ιταλικά με την τροπολογία που καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας δύναται να λειτουργούν τμήματα των πιο πάνω ειδικών μαθημάτων εντός του πρωινού προγράμματος.

Ώρες μαθημάτων κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος
Αλλαγές έχουμε και στις συνολικές ώρες των μαθημάτων αφού ο νόμος για το Νέο Λύκειο όριζε ότι στη Γ Λυκείου οι συνολικές ώρες διδασκαλίας ήταν 34 ενώ με την τροπολογία του Υπουργού μειώνονται κατά μία και φθάνουν τις 33. Αλλαγές παρατηρούνται ως προς τον αριθμό των μαθημάτων αφού αφαιρείται το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ ενώ αυξάνεται κατά μια ώρα η διδασκαλία της φυσικής αγωγής.



ΚΟΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΝΟΜΟΣ 4186/2013
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 7/11/2014
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
4 ΩΡΕΣ
Ν. ΓΛΩΣΣΑ
4 ΩΡΕΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ
2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ
0 ΩΡΕΣ
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
2 ΩΡΕΣ
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
2 ΩΡΕΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
1 ΩΡΑ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
2 ΩΡΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
1 ΩΡΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
1 ΩΡΑ

Γραπτές απολυτήριες εξετάσεις Γ Λυκείου
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία η Λογοτεχνία μπορεί να αφαιρέθηκε από 3 επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης (Θετικών-Τεχνολογικών, Υγεία, Οικονομικών) ωστόσο θα εξετάζεται ενδοσχολικά μαζί με τη Νεοελληνική Γλώσσα για όσους έχουν επιλέξει τα 3 αυτά πεδία. Όσοι έχουν επιλέξει τα Πεδία Ανθρωπιστικών Σπουδών και Παιδαγωγικών θα εξετάζονται στη λογοτεχνία και ενδοσχολικά και στις πανελλαδικές.

Επίσης αφαιρείται από τα ενδοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: Οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις στη Γ ́ Τάξη του Γενικού Λυκείου και Δ ́ Τάξη του Εσπερινού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, της Ξένης Γλώσσας (για τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια περιλαμβάνουν μόνο το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας) και τρία (3) από τα μαθήματα της επιλεχθείσας Ομάδας Προσανατολισμού, σε θέματα που είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και ορίζονται ως εξής: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.