Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οργανωμένη ομάδα που φέρεται να εκβίαζε ταξιτζήδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποσπούσε το 50% του κομίστρου.

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πειραιά μπαίνει και πάλι ανοικτή, εδώ και δυο χρόνια, έρευνα για οργανωμένη ομάδα που φέρεται να εκβίαζε ταξιτζήδες στο λιμάνι του Πειραιά αποσπώντας τους σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το 50% του κομίστρου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε την επίσπευση και άμεση ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας αφήνοντας παράλληλα αιχμές για καθυστέρηση που θα πρέπει να ελεγχθεί αν υπήρξε σκόπιμα.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απευθύνθηκε με έγγραφο της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευάγγελο Ζαχαρή επικαλούμενη καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (Ελεύθερος Τύπος) με βάση τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που φέρεται να διαπίστωσε ότι οργανωμένη εγκληματική ομάδα λυμαίνεται εκβιαστικά την πιάτσα των ταξί της Ακτής Ξαβερίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία και το δημοσίευμα η δράση της ομάδας ξεκίνησε το 2004 και περιλαμβάνει απειλές και επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα» ενώ στην διάθεση της δικαιοσύνης βρίσκονται δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και θυμάτων εκβιασμού.

Για την υπόθεση έχουν συνταχθεί κατηγορητήρια για 15 άτομα για τα αδικήματα της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και εκβίασης.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα:

- Μέλη της σπείρας εκβίαζαν και απειλούσαν οδηγούς ταξί, ζητώντας 50% ποσοστό από τα κόμιστρα συναδέλφων τους, τα οποία προέρχονταν από τις περιηγήσεις ξένων τουριστών στα αξιοθέατα της αττικής.

-Έπαιρναν ξένους τουρίστες και τους επιβίβαζαν σε ταξί, οι οδηγοί των οποίων είχαν υποκύψει στις απαιτήσεις τους για απόδοση ποσοστού από το κόμιστρο.

-Μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου Αυτοκινητιστικών Ταξί Αττικής κατέθεσαν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση επιβίβαζαν ή κατήυθυναν τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια σε συγκεκριμένα ταξί, ενώ υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες ότι απαιτούσαν χρήματα γι’ αυτή την επιλεκτική «επιβίβαση». Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας είχαν δεχτεί μεγάλο αριθμό προφορικών καταγγελιών ότι έξι από τους εμπλεκόμενους απαιτούσαν χρήματα από οδηγούς ταξί.

-Θύματα της ομάδας αυτής αναφέρουν ότι κατέβαλαν χρήματα, που σε μερικές περιπτώσεις έφταναν το 50%. Το ποσοστό εξαρτάτο από το ύψος του κομίστρου και τη χρονική περίοδο που ο αυτοκινητιστής περιηγούσε τους τουρίστες σε αξιοθέατα. Καταθέτουν, επίσης, ότι πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τους εκβιασμούς, είτε από φόβο είτε επειδή και οι ίδιοι έχουν οικονομικά οφέλη, ενώ ο 66χρονος «αρχηγός» χρησιμοποιεί ως σωματοφύλακες έξι σωματώδεις συνάδελφούς του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.