Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Εισαγωγή της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μάθημα θα επιλέγεται από τους μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε τμήματα πληροφορικής.

Σειρά τροπολογιών θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας ανάμεσα στις οποίες θα είναι και αυτή που θα αφορά την εισαγωγή του μαθήματος της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όσον αφορά την εισαγωγή της πληροφορικής, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr , το μάθημα θα επιλέγεται από τους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε τμήματα πληροφορικής. Με την τροπολογία που καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας στην ουσία αναμένεται να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο όπου για τις σχολές της Πληροφορικής οι μαθητές θα εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:

Νέα Ελληνικά

Πληροφορική

Μαθηματικά

Φυσική

Για την τροπολογία για την πληροφορική ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εισάγεται ως εξεταζόμενο μάθημα, για όσους θέλουν να σπουδάσουν πληροφορική και μόνο για αυτούς.

Η τροπολογία για την εισαγωγή πιθανόν να αναφέρει ότι «το μάθημα της πληροφορικής, διαζευκτικά προστίθεται με αυτό της χημείας».

Για την εν λόγω τροπολογία τοποθετήθηκε ο κ. Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να εισάγεται η πληροφορική με τον τρόπο που εισάγεται. Δεν κρίνω την ουσία, κρίνω ότι σ' αυτές τις τροπολογίες αλλάζει το περιεχόμενο, η κατεύθυνση επηρεάζοντας επιστημονικά αντικείμενα, κατευθύνσεις, οικογένειες, φροντιστήρια, περιεχόμενο σχολείου και χιλιάδες αγωνίες σε μια πρόταση, που είναι λιγότερο από μία σειρά, λέγοντας ότι «το μάθημα της πληροφορικής διαζευκτικά προστίθεται με αυτό της χημείας».

«Για αυτή την πρόταση, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες τροπολογίες, δεκάδες που έχουμε να συζητήσουμε με τον ελάχιστο χρόνο που θα έχουμε την άλλη εβδομάδα, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, για να πάμε μετά στη Βουλή, νομίζετε ότι είναι ο προσφορότερος τρόπος;» δήλωσε ο κ. Κουράκης και συνέχισε τονίζοντας ότι θα έπρεπε να γίνει μια διαβούλευση στη Βουλή, καλώντας τους φορείς που εμπλέκονται με την πληροφορική και τη χημεία, επιστημονικές ενώσεις, πανεπιστήμια και τα λοιπά. « Είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να προστεθεί πεδίο, μπορεί να προστεθούν ειδικά μαθήματα, μπορούν να υπάρξουν χιλιάδες λύσεις. Με ένα «ή» θα ξεκαθαρίσουμε το θέμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουράκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.