Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ένα γιγαντιαίο μπριάμ για 5.000 άτομα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι παραγωγοί παρακολουθούσαν με ικανοποίηση το περίεργο «σμήνος» να πέφτει πάνω στα χωράφια τους. Ήξεραν ότι η παραγωγή τους δεν κινδύνευε, ακριβώς το αντίθετο. Λαχανικά που «κανονικά» θα έμεναν στη γη να σαπίσουν, αφού τα σούπερ μάρκετ τα είχαν απαρνηθεί για «αισθητικούς λόγους», μαζεύονταν από τους «εισβολείς», που δεν ήταν άλλοι από εθελοντές του «Μπορούμε», οι οποίοι τα τοποθετούσαν προσεκτικά σε καλάθια όπως αρμόζει σε όλα τα φρέσκα και ποιοτικά κηπευτικά.

Η δράση εντασσόταν στο πλαίσιο του «Με-Νου για 5.000» που οργανώνει την Κυριακή στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Feedback, σε συνεργασία με το Μπορούμε, το WWF Ελλάς, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κ.α., με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Εκείνη την ημέρα, θα ετοιμαστεί και θα προσφερθεί σε 5.000 πολίτες, δωρεάν, ένα λαχταριστό γεύμα από ολόφρεσκες πρώτες ύλες που δεν θα έφταναν ποτέ στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης θα ετοιμάσει ένα γιγάντιο μπριάμ από… στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια με… «χαρακτήρα».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής, εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών, μένουν ανεκμετάλλευτα στο χωράφι επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές του χονδρεμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος, εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος ή επειδή απλώς περισσεύουν…


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.