Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

«Πονοκέφαλο» συνεχίζει να προκαλεί ο Σήφης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το ότι ακόµα δεν έχουµε ατύχηµα είναι ζήτηµα τύχης», αναφέρει ο δήμος Αμαρίου.

Επανέρχεται η δημοτική αρχή Αμαρίου στο θέμα της παρουσίας του κροκόδειλου στο φράγμα Ποταμών, θέτοντας, όπως επισημαίνει «μια διάσταση που ξεφεύγει από τη φιλολογία των τελευταίων μηνών».

Η διάσταση αυτή, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή έχει να κάνει με την περίφραξη του επίμαχου χώρου, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα

Στην ανακοίνωση του δήμου, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, αναφέρεται:

«Έχουµε να επισηµάνουµε κάτι που ξεφεύγει από τη φιλολογία που αναπτύσσεται τελευταία σχετικά µε τον κροκόδειλο και το Φράγµα των Ποταµών. Παρόλο που το φράγµα έχει ολοκληρωθεί από αρκετά χρόνια, ο περιφερειακός δρόµος δεν έχει τελειώσει ούτε και η περίφραξη του. Το αναφέρουµε τώρα και το επισηµαίνουµε, λόγω της άκαρπης προσπάθειας σύλληψης του ερπετού.


Από την πρώτη στιγµή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Φράγµατος, έπρεπε να ληφθούν µέτρα περίφραξης όλου του χώρου, που ελέγχεται από τον ΟΑΚ (πρώην ΟΑ∆ΥΚ). Το ότι ακόµα δεν έχουµε ατύχηµα είναι ζήτηµα τύχης, δεδοµένου ότι η περιοχή της τεχνητής λίµνης είναι προσβάσιµη σε οποιονδήποτε σε έκταση πολλών χιλιοµέτρων. Τώρα όµως, µε την παρουσία του σαρκοφάγου ερπετού είναι επιτακτική η ανάγκη της σήµανσης και φύλαξης του ευρύτερου χώρου του Φράγµατος.

Ως ∆ήµος Αµαρίου έχουµε την υποχρέωση να προστατεύσουµε τους δηµότες των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, τις περιουσίες τους, αλλά και τους επισκέπτες. Θεωρούµε ότι ωρίµασαν οι συνθήκες για λήψη όλων των απαραίτητων µέτρων, σε θέµατα σήµανσης, ασφάλειας και προστασίας της περιοχής στο σύνολό της».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.